ShippingWatch

Teekay Tankers løfter resultat for 2015 markant

Gode spotrater og en større flåde gav canadiske Teekay Tankers med de danske rødder et ordentligt boost i 2015. Nettoindtægten landede på 169,1 millioner dollars og væsentligt højere end året forinden. Rederiet er godt rustet til fremtidens marked, siger CEO.

Det canadiske tankrederi Teekay Tankers kom som de fleste andre tankredere verden over med på den positive bølge i segmentet i 2015. Høje spotrater og en større flåde gjorde rederiet i stand til at lande en nettoindtægt på 169,1 millioner dollars mod 33,9 millioner dollars året forinden, viser regnskabet offentliggjort torsdag eftermiddag.

"Stigningen skyldes primært stærkere spotrater for tank i fjerde kvartal sammenlignet med samme periode sidste år og en større flåde med opkøbet af 17 moderne mellemstore tankskibe i løbet af 2015 og ekspansionen af selskabets indchartrede tankportefølje i 2014 og 2015," skriver Teekay Tankers i regnskabet.

Fremadrettet forventer rederiet, at de positive takter på tankmarkedet fra 2015 vil fortsætte i det kommende år. Blandt andet stigende efterspørgsel efter olie, højt udbud af råolie fra landene i OPEC og ikke mindst den lave oliepris, som har været en af hovedkræfterne bag de gunstige forhold for tankrederne.

Teekay Tankers lander kæmpelån til refinansiering af skibe

Samtidig vil amerikanernes godkendelse af eksport af råolie, som ellers har været forbudt i flere årtier, også skabe nye ruter og efterspørgsel på mellemstore tankskibe, mener Teekay Tankers CEO Kevin Mackay.

"Med en ejet og indchartret flåde på ca. 55 moderne mellemstore tankskibe og den nylige afslutning af to vigtige finansielle initiativer, herunder vores nye lånefacilitet på 900 millioner dollars og vores nye udbyttepolitik, tror vi, at Teekay Tankers og dets aktionærer er godt positioneret til at drage fordel af det, vi forventer, vil være et fortsat stærkt tankmarked," siger han i regnskabet.

Teekay Tankers: Stærkeste råolierater siden 2008

Frontline: Her er vores smertegrænse for olieprisen

DHT mangedoblede resultat i 2015

Forsiden lige nu

MAN Diesel & Turbo kalder IMO sin største frustration

Der er ingen grund til, at IMO først leverer et resultat på CO2 i 2023, lyder kritikken fra motorgiganten MAN Diesel & Turbo, der i et interview med ShippingWatch kalder FN's maritime organ sin største frustration lige nu.

J. Lauritzen mister vicechef for tørlast

J. Lauritzen mister sin næstkommanderende i Lauritzen Bulkers, Claus Stahl, der har sagt sit job op. Han skifter senere på året til en stor dansk tørlastmægler. Dermed er den daglige ledelse af Lauritzen Bulkers skåret fra tre til én person på et år.

Seneste Tank

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere