ShippingWatch

Epic Gas henter penge til nybygninger

Epic Gas, der er en af verdens største LPG-rederier, har skaffet finansiering til syv nybygninger til Singapore-rederiet.

Foto: Epic Gas

Finansiering af Epic Gas' nybygninger er nu på plads. Det skriver rederiet i en pressemeddelelse.

Der er tale om syv LPG-nybygninger, som Epic Gas er ved at få bygget i Japan. I forvejen havde rederiet skaffet 50 millioner dollars til nybygningerne, og nu er et konsortium af långivere med ABN AMRO klar med yderligere 120 millioner dollars.

Flåden hos Epic Gas er pt. på 37 skibe, og det gør Epic Gas til verdens næststørste LPG-rederi efter Stealthgas, mens Epic Gas målt på tonnage er det største. Epic Gas har i de senere år opkøbt konkurrenter, og en yderligere konsolidering er på vej, fortalte CEO Charles Maltby ShippingWatch i et interview i juni.

"Vi skal fortsætte med at vokse, fortsætte med at konsolidere, fortsætte med at udvide vores tilstedeværelse globalt – og derved levere langsigtet værdi for både vores aktionærer og kunder," sagde han.

Konsolidering på vej

Epic Gas sidder på 15 procent af det globale LPG-marked, og en konsolidering vil komme ikke kun hos Epic Gas, men også hos konkurrenterne.

"Der er rum for mere konsolidering i markedet. Og vi er overbeviste om, at den bedste måde at lede forretningen på er ved at have en flåde af en vis størrelse placeret i hver region, så det vil give mening at konsolidere yderligere," lød det fra Charles Maltby.

Epic Gas er også konkurrent til de danske redere Evergas, Ultragas og Kosangas, men de skal ifølge CEO'en ikke forvente opkøbstilbud.

"De er alle dygtige og forstår 100 procent, hvordan LPG-markedet fungerer – de er professionelle, af høj kvalitet og gode konkurrenter, men jeg har ingen konkrete planer om at lægge dem sammen med Epic Gas," sagde han til ShippingWatch.

Epic Gas lurer på muligheder for konsolidering

Epic Gas: Fremtiden tilhører de store skibe

Stealthgas: Svage LPG-redere under hårdt pres

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere