ShippingWatch

Fredriksen skruer op for ejerandel af tankrederi

Shippingmagnat John Fredriksen fortsætter sine mange aktieopkøb for tiden og har nu erhvervet sig yderligere andele i amerikansk tankselskab.

Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix/REUTERS / X02120

Den norsk-cypriotiske rigmand John Fredriksen har haft travlt denne uge.

Først købte Fredriksen aktier i belgiske Euronav og opnåede dermed en andel på 12,01 pct. i selskabet. Efterfølgende har han øget sin aktieandel i det amerikanske tankselskab International Seaways.

Det viser en meddelelse til den amerikanske myndighed US Securities and Exchange Commission (SEC).

Gennem sit selskab Famatown Finance Ltd købte Fredriksen 131.308 aktier den 2. maj og yderligere 100.000 aktier den 4. maj til henholdsvis 20.742 dollar og 21.714 dollar. Meddelelsen viser dog også, at der er tale om vægtede gennemsnitspriser.

Opkøbene har vakt opsigt i tankmarkedet. Nogle spekulerer går på, om Fredriksen forbereder sig på en potentiel fusion mellem Frontline og International Seaways, hvis den annoncerede fusion med belgiske Euronav falder til jorden, og Saverys-familien får sin vilje.

Andre siger, at Fredriksen måske ideelt set gerne vil gennemføre en megafusion mellem alle tre; dog holder Fredriksen-holdet kortene tæt ind til kroppen desangående og kalder trækket en finansiel investering udelukkende.

John Fredriksen bliver storaktionær i nyt tankrederi forud for mulig Euronav-fusion

Fredriksen og Saverys-familien fortsætter opkøbsridt i Euronav i opgør om tankfusion

Mere fra ShippingWatch

ECSA's nye generalsekretær balancerer på en knivsæg

ECSA’s nyudnævnte generalsekretær, Sotiris Raptis, har overtaget en organisation beskyldt af sine egne medlemmer for at være usynlig. I et interview med ShippingWatch fortæller Raptis, hvordan han vil ændre det billede.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs