ShippingWatch

USA sortlister oliehandlere og tankskibe for brud på sanktioner mod Venezuela

Et netværk af firmaer, der handler med olie, er blevet pålagt sanktioner, fordi det ifølge de amerikanske myndigheder har hjulpet det statsejede olieselskab PDVSA med at sælge olie for flere hundrede millioner dollar.

Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters/Ritzau Scanpix

USA har sanktioneret et netværk af firmaer, der handler med olie, for at overtræde amerikanske sanktioner mod Venezuela. Det skriver Reuters.

Ifølge USA har netværket hjulpet den venezuelanske præsident Nicolas Maduro og det statsejede olieselskab PDVSA med at sælge olie for flere hundrede millioner dollar til primært Asien.

Sanktionerne er rettet mod tre personer, 14 selskaber og seks skibe.

"De, der faciliterer det illegitime Maduro-regimes forsøg på at omgå USA's sanktioner, bidrager til korruptionen, der fortærer Venezuela," udtaler USA's finansminister Steven Mnuchin i en meddelelse.

USA indførte i begyndelsen af 2019 mod PDVSA, og siden er sanktionerne udvidet til at omfatte to enheder, der er forbundet til det statsjede, venezuelanske olielselskab.

Iran kræver indefrosne midler frigivet efter beslaglæggelse af sydkoreansk skib

Nye sanktioner mod Iran rammer shipping-selskaber med tråde til religiøs leder

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

I ugens løb satte Nordens topchef ord på, hvordan et "katastrofalt" år for tankmarkedet vil sætte sine spor i 2021. Tankrederiet Torm køber tankskibe for godt 800 mio. kr. i svagt marked, mens Hafnia bl.a. ser på lønnen for at holde fast i de kvinder, der er i organisationen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs