ShippingWatch

Domstol indsætter ny ledelse i Lim-familiens skibsejende selskab

En domstol i Singapore har indsat en ny ledelse for fire datterselskaber under Lim-familiens selskab Xihe Holdings. Domstolen har dermed fulgt et ønske fra banken OCBC.

Lim-familien har fået endnu et selskab sat under tilsyn i forbindelse med den bedrageri-sag, der blev opdaget i foråret. Foto: Arkivfoto/Colourbox

Det er lykkes en bank at komme igennem med sit forsøg på at fravriste kontrollen over dele af et vigtigt selskab i Lim-familiens imperium.

Landsretten i Singapore har udpeget revisionshuset Grant Thornton Singapore som tilsynsførende i Xihe Holding, der dækker over ejerskabet af flere tankskibe, som bliver benyttet af Lim-familiens andre selskaber, Hin Leong Trading og Ocean Tankers. Det skriver flere medier, herunder Reuters.

Beslutningen kommer, efter at banken OCBC ansøgte domstolen om at sætte Xihe Holdings under såkaldt judicial management.

Det betyder, at der sættes eksterne folk, typisk revisorer eller konsulenter, ind til at lede et nødlidende selskab, når kreditorerne har mistet tilliden til den siddende ledelse.

Ifølge en kilde med indsigt i sagen gælder afgørelsen de fire datterselskaber Da Xin Tankers, Hua Guang Shipping, Nan King Maritime og Hua Xin Shipping. Selskaberne ejer tilsammen fem skibe.

Xihe Holdings har en flåde på i alt 136 tankskibe og en lang række andre datterselskaber, og ifølge kilden, som ShippingWatch har talt med, er disse ikke berørt af situationen.

Hin Leong og Ocean Tankers blev centrum for en stor skandale i Singapore, da det for få måneder siden kom frem, at koncernens stifter Lim Oon Kuin har skjult massive tab på oliespekulation.

Både Hin Leong Trading og rederiet Ocean Tankers er kommet under konkursbeskyttelse og bliver i øjeblikket ledet af konsulenthusene PwC og Deloitte.

Bank vil have indsat ny ledelse i Lim-familiens skibsejende selskab

V.Group overtager management af 16 Xihe-skibe

Maersk Tankers og V.Ships tæt på at overtage skibe fra Hin Leongs flåde

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere