ShippingWatch

Flere LNG-skibe bruges som flydende lagre

Lige nu ligger tæt på 30 LNG-skibe stille som flydende lagre, vurderer analysehus ifølge Bloomberg. Tallet er især steget efter Qatar, verdens største producent af den flydende naturgas, har sendt flere lastede skibe ud på havene.

Foto: PR / BW Group

Hele 28 tankskibe lastet med flydende naturgas, LNG, ligger på havene som flydende lagre.

Det er en stigning fra 19 skibe i sidste uge, vurderer analysehuset Kpler overfor Bloomberg.

Tallet er især skudt i vejret efter Qatar har sendt en stribe lastede skibe ud forud for vedligehold på det store LNG-lands produktionsanlæg. Skibene sejler således meget langsommere end normalt, eller de ligger og venter på, at lasten købes – og den udvikling føjer til et overudbud af LNG i markedet og presser prisen ned, siger analysehuset.

Det er ikke nyt i tanksektoren, at skibe bruges som flydende olielagre. Da olieprisen var på sit laveste i årene efter 2014, lå stribevis af de helt store VLCC supertankere fuldt lastede med råolie og flød rundt på verdens have, mens de ventede på bedre priser.

Dog har LNG den anke, at gassen skal opbevares helt nedkølet, og at der derfor kan mistes noget gas under transporten på grund af forskellige omstændigheder.

Medie: Koreanske rederier går sammen om at byde på Qatars LNG-ordrer

Japan klar med nyt kæmpe milliardbeløb til LNG 

Shell vil accelerere LNG-brændstof i partnerskab med Qatar Petroleum 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs