ShippingWatch

Ardmore bestiller miljøsystemer til 18 skibe

Det irske tankrederi vil installere ballastvandsystemer på 18 kemikalie- og tankskibe. For den norske leverandør er ordren "en af de største" i selskabets historie.

Foto: Ardmore

Det irske tankrederi Ardmore har bestilt 36 ballastvandsystemer til 18 kemikalie- og tankskibe. Leverandøren af miljøsystemerne er norske Optimarin, som i en pressemeddelelse kalder orden "en af de største til dato" i selskabets historie.

Ardmore udtaler, at selskabet indtil nu har oplevet problemer med sine hidtidige ballastvandsystemer. Forventningen fra tankerederiet er, at problemerne er fortid, når de nye ballastvandsystemer bliver installeret i februar.

"Vi har ti skibe med alternative systemer, som blev installeret på værftet, og vi er stødt på en række operationelle problemer," udtaler Gerry Docherty, direktør for Ardmores flåde, i en meddelelse.

Ardmore har i valget af Optimarins systemer lagt vægt på, at de er godkendt af den amerikanske kystvagt USCG (US Coast Guard), som også har valgt systemer fra Optimarin til sine nye skibe.

Optimarin beskriver ordren som "en drøm, der går i opfyldelse".

"Det illustrerer tydeligt det momentum, vi har opbygget med fremadsynede skibsejere, som reagerer tidliget for at efterleve IMO-regler og værne om miljøet," udtaler Optimarins CEO, Tore Andersen.

Blandt Optimarins øvrige kunder finder man GulfMark, Hapag-Lloyd, Matson Navigation, McDermott, MOL, Saga Shipholding og Seatruck.

Tidligere på måneden blåstemplede den amerikanske kystvagt systemer fra finske Wärtsilä, og dermed er ti slags ballastvandsystemer nu blevet godkendt til amerikanske farvande.

Store shippinginteresser arbejder på at skubbe globalt svovlforbud

Torm køber miljøsystemer til 47 skibe

Kystvagt godkender nyt ballastvandsystem i USA

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere