ShippingWatch

Produkttank rammer laveste niveau siden finanskrisen

Markedet for at sejle med olieprodukter fortsætter med at være trægt. Dagsraterne for MR-tankere er i denne uge faldet til det laveste niveau siden 2009, skriver bank i notat.

Foto: Ardmore

Problemerne fortsætter for rederierne, som sejler med olieprodukter.

Efter en svær start på 2018 er raterne nu dykket til det laveste niveau i næsten et årti.

Ifølge et notat fra Deutsche Bank er dagsraterne for MR-tankskibe faldet den seneste uge og befinder sig nu på samme bundniveau som i kølvandet på den globale finanskrise.

"Produkttankmarkedet bliver ved med at se dagraterne falde på grund af overudbud af skibe og begrænset handelsaktivitet. MR-raterne fortsætter med at være svage og faldt med syv pct. w/w til 7.200 dollars, det laveste niveau siden 2009," skriver bankens analytikere og vurderer, at de sløje rater vil fortsætte på det nuværende niveau i et par uger til.

Mens markedet for produkttank i øjeblikket er trægt, så forventer flere analytikere dog, at tingene vil vende til det bedre de kommende år.

Det er samtidig forventningen, at der vil ske en omfattende konsolidering blandt produkttankrederierne, som blandt andet tæller Scorpio Tankers, Torm, Hafnia Tankers, Ardmore og Diamond S.

Analysehus sænker Nordens kursmål på grund af tankforretningen

Pareto: Hafnia Tankers "knuste" markedet

Uforudsigelig svingtonnage gør ondt på Nordic Tankers

 

Forsiden lige nu

Rasmus Jarlov et ubeskrevet blad i dansk shipping

Danmarks nye erhvervsminister har både inden for borgens mure og i offentligheden gjort sig bemærket som en kontroversiel person, der ikke går af vejen for en politisk fejde, et privat opgør med kendis-kæresten på nettet eller en vild dans for åben skærm. Spørgsmålet er, om han får en meget kort karriere som minister.

DFDS har akut mangel på it-medarbejdere

Trods sin status som et af Danmarks største rederier, har DFDS svært ved at tiltrække medarbejdere til sin it-afdeling. Rederiet er langt fra det eneste med det problem.

Danske rederier: Handelskrig kan ramme os hårdt

"Det er skidt nyt for dansk søfart og ikke mindst for gastank, at det nu ser ud som om, vi er vidne til en regulær handelskrig mellem USA og Kina," siger Andrew McPhail, kommerciel direktør i Evergas.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere