ShippingWatch

Produkttank rammer laveste niveau siden finanskrisen

Markedet for at sejle med olieprodukter fortsætter med at være trægt. Dagsraterne for MR-tankere er i denne uge faldet til det laveste niveau siden 2009, skriver bank i notat.

Foto: Ardmore

Problemerne fortsætter for rederierne, som sejler med olieprodukter.

Efter en svær start på 2018 er raterne nu dykket til det laveste niveau i næsten et årti.

Ifølge et notat fra Deutsche Bank er dagsraterne for MR-tankskibe faldet den seneste uge og befinder sig nu på samme bundniveau som i kølvandet på den globale finanskrise.

"Produkttankmarkedet bliver ved med at se dagraterne falde på grund af overudbud af skibe og begrænset handelsaktivitet. MR-raterne fortsætter med at være svage og faldt med syv pct. w/w til 7.200 dollars, det laveste niveau siden 2009," skriver bankens analytikere og vurderer, at de sløje rater vil fortsætte på det nuværende niveau i et par uger til.

Mens markedet for produkttank i øjeblikket er trægt, så forventer flere analytikere dog, at tingene vil vende til det bedre de kommende år.

Det er samtidig forventningen, at der vil ske en omfattende konsolidering blandt produkttankrederierne, som blandt andet tæller Scorpio Tankers, Torm, Hafnia Tankers, Ardmore og Diamond S.

Analysehus sænker Nordens kursmål på grund af tankforretningen

Pareto: Hafnia Tankers "knuste" markedet  

Uforudsigelig svingtonnage gør ondt på Nordic Tankers 

 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs