ShippingWatch

Torm vil bruge ny kapital til mulig flådevækst

Udstedelsen af nye aktier kan ifølge Torm blive brugt til generelle selskabsformål, finansiering af eksisterende nybygningsforpligtigelser og finansiering af potentiel flådevækst.

Foto: Torm

For at fremskaffe yderligere kapital til blandt andet en mulig udvidelse af flåden har Torm valgt at udstede i alt 11.920.000 nye A-aktier til en kurs på 8,39 dollar eller 51 kr.

Torm vurderer, at den store interesse i den rettede emission vil få positiv effekt på Torm-aktiens likviditet fremover.

Torm
De nye aktier udstedes uden fortegningsret for Torms nuværende aktionærer og er placeret hos danske og udenlandske institutionelle investorer, fortæller Torm i en meddelelse tirsdag morgen.

Nettoprovenuet fra den rettede emission kan ifølge rederiet blive brugt til generelle selskabsformål, finansiering af eksisterende nybygningsforpligtigelser og finansiering af potentiel flådevækst - enten ved udnyttelse af eksisterende nybygningsoptioner på op til fire brændstofbesparende og højteknologiske produkttank-nybygninger fra Guangzhou Shipyard International eller ved køb af skibe, der allerede er i drift, til en attraktiv pris.

"Torm vurderer, at den store interesse i den rettede emission vil få positiv effekt på Torm-aktiens likviditet fremover. Torms hovedaktionær, OCM Njord Holdings S.à r.l., et helejet datterselskab af fonde forvaltet af Oaktree Capital Management, har vist sin støtte til Torm og den rettede emission ved at tegne 8.214.548 styk nye aktier til et samlet beløb på 68,9 mio. dollar," skriver Torm i meddelelsen.

Sent mandag offentliggjorde Torm i en anden meddelelse forventninger til 2017. De lyder på en driftsindtjening (ebitda) i intervallet 155-160 mio. dollar og et resultat før skat i intervallet 0-5 mio. dollar eksklusiv eventuelle nedskrivninger som følge af den årlige værdiforringelsestest.

Ved udgangen af 2017 udgjorde Torms tilgængelige likviditet 405 mio. dollar, bestående af likvide beholdninger på 134 mio. dollar og 271 mio. dollar i uudnyttede kreditfaciliteter, eksklusiv finansiering fra den hollandske bank ABN AMRO.

Torm vil udstede nye aktier med støtte fra kapitalfond

Torm sætter tal på 2017 og udnytter optioner på to skibe 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs