ShippingWatch

Frontline håber på bedre tankmarked i slutningen af 2018

Det kan se meget bedre ud for tankmarkedet om et års tid, især hvis ophugningen af ældre tonnage kommer lidt mere i gang. Det er vurderingen fra CEO i Frontline Robert Hvide Macleod, skriver Reuters.

Foto: Frontline

Tankmarkedet ligger lige nu usædvanligt lavt med dårlige rater på de store VLCC'ere. Hvornår markedet vender, er svært at forudsige.

Men der skal en stor grad af ophugning af gammel tonnage til, vurderer CEO Robert Hvide Macleod fra det John Fredriksen-kontrollerede rederi Frontline.

"Vi tøver lidt med at forudsige et styrket marked på kort sigt, selvom den nuværende svaghed ved indgangen til vintersæsonen er overraskende," siger han til Reuters med tilføjelsen:

"Hvis efterspørgslen på olie vokser som forventet, vil tankmarkedet i anden halvdel af 2018 være interessant. Og tidligere, hvis ophugningen vokser betydeligt."

Hvis raterne forbliver lave henover vinteren, forventer han, at ophugningen vil tage fart. Det har den i forvejen gjort, hvis man måler på de to seneste år, hvor to VLCC'ere blev ophugget i 2016, og 11 blev ophugget i 2017.

Frontline ramt af det svageste tankmarked i fire år  

Fredriksens Ship Finance mærket af Frontlines svære tankmarked  

John Fredriksen topper listen over Norges rigeste 

Mere fra ShippingWatch

Maersk løfter sløret for design af metanolskibe

I fem år har Maersk arbejdet på at udvikle et nyt skibsdesign, som skal øge energi-effektiviteten i flåden med 20 pct. Otte skibe, der efter planen skal sejle på grøn metanol fra 2024, bliver de første.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs