ShippingWatch

Evergas skal sejle gas på verdens største ethan-skib

Gasrederiet Evergas har fået endnu en aftale med energiselskabet Ineos og skal fra 2019 stå for transporten af ethan fra USA til Kina på verdens største ethan-skib, oplyser rederiet.

En underskift mellem energiselskabet Ineos og kinesiske SP Chemicals luner også hos gasrederiet Evergas. Forleden indgik de to parter en aftale, hvor Ineos skal levere ethan fra den amerikanske skiferproduktion til det kinesiske selskabs produktion af ethylene.

Aftalen indebærer konstruktionen af verdens største ethan-skib med en kapacitet på 95.000 kubikmeter, som vil blive leveret i 2019 og skal drives af Evergas. Det er den første VLEC, very large ethan carrier, i Evergas' flåde, og skibet skal bygges under management af gasrederiets ejere Jaccar-gruppen.

Efter at have importeret skifergas til Europa siden 2015, skal den nu sejles den anden vej, siger David Thompson, CEO for Ineos handels- og shippingdivision, i meddelelsen.

"Ved at bringe amerikanske skifergas til Kina for første gang, leder vi nu vejen med at afskibe ethan verden over og møde behovet i en voksende kemikaliesektor," siger han.

Samarbejder allerede i dag

Fra Steffen Jacobsen, der er CEO i Evergas, er endnu et samarbejde med Ineos meget velkomment, lyder det.

Rederiet samarbejder allerede i dag med Ineos, hvor otte skibe på 27.500 kubikmeter alle er på lange kontrakter til Ineos

Netop samarbejdet med energiselskabet er en ideel måde for Evergas at øge sin flåde på og sikre, at der er arbejde til skibene, når de først lander fra værftet, har Steffen Jacobsen tidligere fortalt. I sommer pegede han netop på forretningen ved at sejle ethan fra USA, som en oplagt mulighed for at styrke Evergas fremover.

"Vi har stadig vækstambitioner for Evergas og en tro på, at vi kan lave mere forretning ved at sejle ethan fra USA. Det arbejder vi videre med. Jeg tror ikke, vi kommer til at lave spekulative nybygninger. Vores fokus er mere på at beskæftige de eksisterende skibe og lave nye projekter a la det vi har lavet med Ineos, som har været en god forretning. Vi er i dialog med en række interesserede købere af ethan verden over," sagde han til ShippingWatch i sommer.

Evergas fastholder vækstambitioner trods kuldsejlet opkøb

Evergas i ny gaspool med græske Eletson

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere