ShippingWatch

Lave tankrater sender Sovcomflot i rødt

Det russiske tankrederi Sovcomflot kommer ud af årets første ni måneder med et markant lavere resultat end samme periode 2016. De svage markeder vil fortsætte næste år, lyder det fra CEO Sergey Frank.

Foto: Sovcomflot

Sovcomflot har tydeligt kunne mærke afmatningen på tankmarkedet.

Ikke på omsætningen for det russiske rederi, der også har nogle aktiviteter i offshore, som er steget til 1,06 mia. dollars i årets første ni måneder fra 1,04 mia. dollars i samme periode sidste år. Men på indtjeningssiden.

Rederiet fik for årets første tre kvartaler et underskud på 6,8 mio. dollars. Det var en tilbagegang fra et overskud på 218,1 mio. dollars i samme periode året før.

"I år har vist sig at være en meget udfordrende periode for tankindustrien, og situationen mange konventionelle tankredere står i nu er særligt hård. Et overudbud af tonnage og reduceret efterspørgsel som følge af olie-nedskæringer bestemt af Opec, har resultatet i lavere fragtrater over en længere periode, som har trukket ned i indtjeningen hos alle deltagere i tankindustrien," siger CEO Sergey Frank fra Sovcomflot i en kommentar til regnskabet og tilføjer, at Sovcomflot ikke har kunnet være "immune" over for de lave rater.

CEO'en forventer, at udviklingen med de lave rater også vil præge 2018.

Sovcomflots indtjening raslede ned i første halvår

Sovcomflot til russisk minister: Sikkerheden skal forbedres i Arktis

Overskuddet falder i Sovcomflot

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere