ShippingWatch

Skaugen ærgrer sig over Teekays pool-beslutning

Det norske gasrederi I.M. Skaugen, der arbejder på en finansiel redningsplan, har ikke haft held med at opnå en aftale med Teekay, der nu selv vil drive seks skibe.

Det norske gasrederi I.M. Skaugen ærgrer sig over beslutningen fra canadiske Teekay, der har valgt at åbne sine egen gaspool.

Samtidig har rederiet, der har fået henstand på sin gæld frem til april 2018, indgået en aftale med en af sine leasingpartnere Gasmar AS om tilbagelevering af et af rederiets andre skibe.

Det oplyser I.M. Skaugen i en børsmeddelelse fredag, hvor selskabet samtidig konstaterer, at det ikke er lykkedes at opnå en aftale med Teekay LNG Partners om i alt seks gasskibe, som Skaugen gennem et datterselskab har tabt over 100 mio. dollars på i kraft af de indgåede leasingkontrakter med Teekay.

Nu mister Skaugen helt de seks skibe, fordi Teekay har afsluttet kontrakterne på de seks skibe for at etablere sin egen LPG-pool i konkurrence med Skaugens Norgas-pool.

"Vi er ærgerlige over den udvikling, men anerkender, at Teekay selv vil drive disse tabsgivende skibe fremfor at fortsætte den operationelle drift på leasingbasis i I.M. Skaugen," skriver selskabet i børsmeddelsen.

I.M. Skaugen køber tid til refinansiering

Gasrederiet Skaugens lån suspenderet på Oslo Børs

Gasrederiet I.M. Skaugen i minus i tredje kvartal

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere