ShippingWatch

Salg af ældre containerskibe sætter ny rekord

I løbet af årets første otte måneder er salget af ældre containerskibe accelereret og sætter ny rekord fra tidligere år.

Foto: Gøteborg Havn

Antallet af brugte containerskibe, der skiftede ejer i årets første otte måneder landede på 0,75 mio. teu og har dermed allerede overhalet det sidste rekordniveau tilbage i 2015 på 0,64 mio. teu. Det skriver analysehuset Clarksons i en ny undersøgelse.

I marts måned 2017 blev der sat en ny månedlig rekord, hvor salget svarede til 40 pct. af alle salg i hele 2016.

Mens salget i nogle containersektorer har været ret stabilt, har man set en betydelig stigning i salget af skibe på mellem 3000 og 8000 teu. 0,26 mio. teu gamle panamax-skibe blev solgt på markedet i løbet af perioden, mens også skibe af typen wide beam har skiftet ejere. I alt 0,40 mio. teu sammenlignet med 0,12 mio. teu i hele sidste år.

Panama og Hanjin

Flere ting er med til at drive udviklingen. Blandt andet åbningen af de nye sluser på Panamakanalen har fået redere til at sælge deres gamle panamax-skibe. Også kollapset af det koreanske containerrederi Hanjin sidste år har sendt skibe på markedet, og ifølge Clarksons har koreanske sælgere stået bag 23 pct. af den containerskibskapacitet, der er blevet solgt på markedet indtil videre i 2017.

Salget af secondhand tørlastskibe når højeste niveau i syv år

Rickmers Maritime Trust sælger flåden til grækere 

Medie: Bank sætter ti Hanjin-skibe til salg 

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs