ShippingWatch

Hackerangreb skabte forsinkelser hos Maersk Line

Da forsinkelserne var værst, kom Maersk-skibe i snit lidt over et døgn for sent. Forsinkelserne var dog kortvarige, viser analyse fra Seaintel. It-problemerne er ved at være et overstået kapitel, oplyser Maersk-gruppen mandag.

Hackerangrebet i slutningen af juni skabte forsinkelser hos Maersk Line i ugerne efter, viser en analyse fra Seaintel.

Tirsdag 27. juni blev Maersk ramt af et it-nedbrud, som lagde flere it-systemer på kontorerne verden over og herunder Maersk Lines og APM Terminals hjemmesider ned.

Selv d. 7. juli, hvor det var meldt ud, at man var tilbage til sin normale operation, var den gennemsnitlige forsinkelse på 23,6 timer (...)"

Seaintel
Da forsinkelserne var på sit højeste, kom Maersk-opererede skibe i gennemsnit frem over et døgn for sent (25,5 timer). Det var 2. juli, viser analysen.

"Selv 7. juli, hvor det var meldt ud, at man var tilbage til sin normale operation, var den gennemsnitlige forsinkelse på 23,6 timer (...)," skriver Seaintel.

I gennemsnit steg forsinkelserne fra 8,8 timer dagen inden angrebet til 25,5 timer 2. juli.

Det er bemærkelsesværdigt, at forsinkelserne først sker nogle dage efter angrebet, mener Seaintel. Det hænger dog godt sammen med en tidligere analyse fra Seaintel, der viste, at Maersk-skibene fortsatte med at sejle med normal fart umiddelbart efter angrebet, men i gennemsnit sænkede farten nogle dage senere.

Maersk: Problemerne er løst

Seaintel forventer, at de høje forsinkelser vil finde et normalt niveau med de sædvanlige operationelle udsving, når skibene skal sejle tilbage fra deres destination, og Maersk Line enten beslutter sig for at indhente det tabte eller lader sejlplanerne skride i en uges tid.

Vi har ikke haft de store problemer på det seneste"

Marko Mihajic, europæisk kommunikationschef, Maersk
Hvad hackerangrebet har kostet Maersk Line i tabt omsætning er endnu uvist. Maersk har ikke selv kommenteret på det.

Systemerne dog ved at være på ret køl igen, fortæller Maersk-gruppens europæiske kommunikationschef mandag eftermiddag.

"Vi har ikke haft de store problemer på det seneste, men jeg vil ikke gå så langt som til at sige, at vi er på 100 procent endnu," siger Marko Mihajic til Ritzau.

Avis: Flere år med sikkerhedsproblemer for Maersk i Rotterdam

Seaintel: Foruroligende lav cyber-sikkerhed i containerindustrien

Maersk bekræfter: It-nedbrud skyldes hackerangreb

 

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere