ShippingWatch

Redere på stribe suspenderer Qatar

Qatar synes alligevel parat til at lytte til de arabiske lande, der har afbrudt diplomatiske og økonomiske forbindelser til landet.

Containerrederier på stribe suspenderer deres til sejladser til Qatar.

Senest har Cosco Shipping med henvisning til usikkerhed i kølvandet på flere arabiske landes boykot af Qatar indstillet sine services umiddelbart efter, at rederier som Taiwans Evergreen og Hongkongs OOCL har gjort det samme, skriver Reuters.

Hos Maersk Line er man dog klar til at tage imod kundernes containere. Fredag offentliggjorde rederiet en nødløsning: at sejle de strandede containere ind til Qatar gennem Salalah i Oman. Og lørdag blev løsningen gjort permanent, så der nu igen kan bestilles fragt via Qatars hovedstad, Doha.

"Vi har nu åbnet for at acceptere fragt til/fra Qatar, som bliver fragtet via Salalah. Vi vil betjene Doha for vores kunder på vores egen feeder-tjeneste til/fra Salalah," skrev Maersk Line på sin hjemmeside lørdag.

Flere arabiske lande, anført af Saudi-Arabien, har afbrudt forbindelserne til Qatar, som bliver beskyldt for at støtte terrorgrupper. Landene har hjemkaldt deres ambassadører, og Golfstaterne forbyder samtidig deres borgere at rejse til Qatar. Derudover er flere flyafgange til og fra Qatar blevet indstillet.

Her rammer Qatar-blokaden shipping

Kuwait har ifølge Reuters meldt sig på banen i den værste regionale krise i årevis, og landet meddelte søndag, at Qatar er villige til at lytte til de arabiske starter, der har afbrudt de diplomatiske og økonomiske forbindelser.

Qatar er stærkt afhængig af import for dække grundlæggende behov, og især containerrederierne fragter fødevarer og andet til landet.

Dubai lægger hård linje over for Qatar-skibe

Maersk finder vej uden om naboers blokade af Qatar

Qatar om nabostrid: "Vi er ikke klar til at overgive os"

Qatar-krisen er havnet i Hapag-Lloyds bestyrelse

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere