ShippingWatch

Evergreen Marine leverer overraskende overskud i første kvartal

Evergreen Marine kom ud af første kvartal med et overskud frem for et underskud, som var ventet af analytikerne.

Foto: APM Terminals

Taiwanesiske Evergreen Marine, der er i konkurrence med blandt andet Maersk Line, overraskede markedet med et overskud i første kvartal, hvor analytikerne havde regnet med et tab, drevet af stigende brændstofpriser og fortsat stor konkurrence.

Evergreen Marine hentede således et nettooverskud på 312,7 mio. nye taiwanske dollar - svarende til 70,6 mio. kr. - mens analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde ventet et tab på 426 mio. nye taiwanske dollar - eller 96,2 mio. kr.

Driftsresultatet blev et overskud på 658 mio. nye taiwanske dollar (148,6 mio. kr.) mod ventet 54,8 mio. nye taiwanske dollar (12,4 mio. kr.) blandt analytikerne.

Containeralliancer giver kapacitetsvækst på fem pct

Evergreen tabte 282 mio dollars i 2016

Containerrederier lander rekordstort underskud

Forsiden lige nu

Gary Vogel har ændret kursen i Eagle Bulk

Eagle Bulk Shipping er gået fra at være en tonnageudbyder til at være et reelt rederi under ledelse af Gary Vogel, der kom til fra Clipper for to et halvt år siden. Første del af forvandlingen er tæt på at være i mål, siger han til ShippingWatch.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere