ShippingWatch

MPC Capital rejser 100 mio dollar til køb af containerskibe

Tysk kapitalforvalter har rejst 100 mio. dollars i Norge og stiler mod en børsnotering af selskabet i 2017.

Den tyske kapitalforvalter MPC Capital har rejst 100 mio. dollars i Norge blandt en kreds af institutionelle og private investorer i en såkaldt private placement.

Kapitalen skal placeres i et nyt investeringsselskab, MPC Container Ships AS, med henblik på investeringer i mellemstore containerskibe på 1.000-3.000 teu.

Investeringsselskabet vil blive noteret på OTC-listen på Oslo Børs, men planen er en større børsnotering af selskabet i indeværende år. Det oplyser MPC i en meddelelse.

Baseret på den nuværende pipeline på over 100 skibe, hvoraf en del er investeret, forventes hele kapitalen at blive investeret i 2017.

Pensionsgiganter vil sammen få klimasvar ud af oliekæmper

MPC Capitals to datterselskaber, Ahrenkiel Steamship og Contchart, vil stå for den tekniske og kommercielle drift af skibene.

Selskaber vurderer, at de første tegn på et begyndende opsving i de seneste års hårdt trængte containermarked er begyndt at vise sig i form af stigende fragt- og charterrater, der i de første måneder af 2017 ligger niveau fra sidste år. Samtidig vurderer MPC, at skibsværdierne i containermarkedet har ramt bunden og nu er på vej, især i det mindre segment af skibe, hvilket gør investeringer i sektoren attraktive netop nu.

I Danmark har pensionskasserne PensionDanmark og Danica Pension sammen med Maersk-familien for nylig skudt over 300 mio. dollars i en lignende investeringsfond, der skal investere i skibe.

Mærsk-familien skyder millioner i ny investeringsfond

Pensionskasse: Milliard-fond til shipping er kun den første

Pensionskasser skyder milliarder i ny shippingfond

Forsiden lige nu

Seneste Container

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere