Nigerianske pirater angriber Maersk-skib

Maersk Line-skibet Maersk Cotonou blev lørdag angrebet ud for Nigerias kyst. Angrebet mislykkedes, og besætningen er i sikkerhed, bekræfter Maersk Line over for Berlingske Business.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Det 4.496 teu-store containerskib Maersk Cotonou blev lørdag angrebet ud for Nigerias kyst af otte bevæbnede pirater. Det skriver flere medier.

I en mail til Berlingske Business bekræfter Maersk Line hændelsesforløbet:

"Vi kan bekræfte, at den 19. november 2016 ca. 13.00 lokal tid efter endt lasteoperationer i Onne, Nigeria, at kriminelle forsøgte at gå ombord på Maersk Cotonou, mens det var på vej til Walvis Bay, Nambia. Angrebet mislykkedes. Besætningen og fragten er i sikkerhed, og fartøjet har genoptaget sin rejse. Vores bekymring er først og fremmest sikkerheden for vores besætning, og vi bliver ved med at følge situationen nøje. Af hensyn til vores besætnings sikkerhed vil vi ikke afsløre konkrete sikkerhedsforanstaltninger i forhold til pirateri," skriver pressemedarbejder hos Maersk Line Mikkel Elbek Linnet til business.dk.

Skibet ligger ifølge medier nu i Port Harcourt i Nigeria.

Dansk støtte til piratindsats i Guineabugten

Pirateri mod den internationale handelsflåde er i de seneste år flyttet fra at foregå ud for Somalias kyst til i højere grad at foregå ved Vestafrika.

Derfor bevilgede den danske regering i oktober i år 13,3 mio. kroner til et nyt EU-program, der skal styrke sikkerheden i Guineabugten. Samtidig udsendes en maritim rådgiver med militær baggrund til Nigeria.

"Det er meget vigtigt for den økonomiske udvikling i Vestafrika, at vi hjælper med at forbedre sikkerheden til søs og med at støtte landenes evne til at retsforfølge pirater. Det er høj grad også i vores egen interesse. For en stor del af Vestafrikas handel transporteres på danske skibe. Og danske virksomheder har foretaget milliardinvesteringer i havneanlæg i regionen. Bekæmpelse af pirateri, landenes økonomiske udvikling og de danske interesser er således tæt forbundne," sagde udenrigsminister Kristian Jensen i forbindelse med, at bevillingen blev givet.

Foruden støtten til det maritime sikkerhedsprogram har den danske regering valgt at udsende en militær maritim rådgiver til Nigeria.

Dansk forsvar ude af piratindsats i Somalia 

Danmark øger støtte til bekæmpelse af pirateri i Vestafrika 

Angreb mod skibe i Asien på laveste niveau i fem år 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også