Danmark øger støtte til bekæmpelse af pirateri i Vestafrika

Den danske regering har bevilget et millionsbeløb til piratbekæmpelse i Guineabugten og udsender samtidig en militær rådgiver til Nigeria, oplyser Udenrigsministeriet.
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Den danske regering har bevilget 13,3 mio. kroner til et nyt EU-program, der skal styrke sikkerheden i Guineabugten, hvor der er store problemer med pirateri. Samtidig udsendes en maritim rådgiver med militær baggrund til Nigeria.

"Det er meget vigtigt for den økonomiske udvikling i Vestafrika, at vi hjælper med at forbedre sikkerheden til søs og med at støtte landenes evne til at retsforfølge pirater. Det er høj grad også i vores egen interesse. For en stor del af Vestafrikas handel transporteres på danske skibe. Og danske virksomheder har foretaget milliardinvesteringer i havneanlæg i regionen. Bekæmpelse af pirateri, landenes økonomiske udvikling og de danske interesser er således tæt forbundne," siger udenrigsminister Kristian Jensen i en meddelelse fredag

Foruden støtten til det maritime sikkerhedsprogram har den danske regering valgt at udsende en militær maritim rådgiver til Nigeria.

Bourbon-besætning kidnappet ud for Nigeria 

Den danske rådgiver skal blandt andet rådgive om den maritime sikkerhed i Guineabugten, bidrage til opbygningen af den lokale og regionale kapacitet til at imødegå truslen fra pirateri og røveri til søs og formidle kontakt mellem Danmark og det nigerianske forsvar. Rådgiveren vil blive placeret på den danske ambassade i Abuja, og forventes udsendt i begyndelsen af 2017.

"Det er meget positivt, at Danmark sætter handling bag ord med disse to initiativer. Det er afgørende for skibsfarten, at landene i Vestafrika styrker deres samarbejde og indsats i kampen mod pirateri og maritim kriminalitet. Samtidig ser vi frem til at samarbejde med den nye militære maritime rådgiver i Nigeria, som vi håber, kan være med til at sætte større fokus på de sikkerhedsudfordringer danske rederier oplever," siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danmarks Rederiforening.

Den styrkede danske indsats er en konkretisering af Danmarks strategi for pirateri og væbnet røveri til søs 2015-2018, der har Guineabugten som en af sine prioriteter.

Piratangreb i Nigeria kan sprede sig til havneterminaler 

Rapport: Pirateri har nået 21 års lavpunkt

Danmark vil have bedre vilkår for søfolk i gidselsituationer 

Pirater kidnapper seks søfolk ud for Nigeria 

 

 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også