ShippingWatch

Medie: Ny containeralliance bejler til iransk rederi

Ifølge kilder i den kinesiske shippingindustri håber det nyformede China Cosco Shipping sammen med CMA CGM på at danne en ny alliance, der blandt andet inkluderer iranske IRISL, skriver Journal of Commerce.

Rygterne svirrer omkring en mulig ny konstellation i containerindustrien, som kan bryde med de hidtil kendte alliancer. Det er samarbejdet mellem det nyligt fusionerede China Cosco Shipping og CMA CGM som omdrejningspunkt.

Således beretter Journal of Commerce (JOC) på baggrund af kilder, "der har bånd til China Cosco Shipping", at de to ovennævnte rederier håber på at få OOCL, Evergreen og Islamic Republic of Iran Shipping Lines (IRISL) med ombord.

Kilderne har angiveligt også sagt, at IRISL kan gå hen og overtage United Arab Shipping Companys (UASC) plads i alliancen, der i dag - i form af 03-alliancen - består af China Shipping, CMA CGM og UASC.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

ShippingWatch har tidligere beskrevet, hvordan UASC er i fare for at ryge ud, og at det kan få store konsekvenser for rederiet.

"I dag er det helt afgørende at være med i en stor alliance. Derfor vil presset på UASC blive meget stort, hvis sådan en alliance bliver en realitet," sagde Lars Jensen, CEO of SeaIntelligence Consulting.

Shanghai-møde sætter fransk-kinesisk alliance i spil

CMA CGM bekræfter møder om fransk-kinesisk alliance

Her lander den nye kinesiske containerspiller

Denne mand har adgangskoden til iransk shipping

Forsiden lige nu

Teekay forventer holdbart opsving for tank

Omsætningen voksede hos råolietankrederiet Teekay Tankers i tredje kvartal i år, og den gode udvikling vil fortsætte resten af året, vurderer topchef Kevin Mackay, der håber på en bæredygtig udvikling for tank.

Her er køreplanen for containerredernes nye storsats

Allerede om et halvt år skal der ligge to til tre fælles standarder klar for containerrederne. Det er målet for den nye sammenslutning af verdens største containerrederier, fortæller André Simha, talsmand for sammenslutningen og CIO i MSC, til ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere