ShippingWatch

Zim på jagt efter ny topchef

Det israelske containerrederi Zim skal have ny topchef, da nuværende CEO Rafi Danieli har informeret bestyrelsen om, at han ønsker at træde tilbage.

Zim Integrated Shipping Services skal finde en ny topchef, efter at den nuværende CEO, Rafi Danieli, for det israelske containerrederi for nylig har meddelt, at han ønsker at træde tilbage. Indtil den nye CEO er fundet, fortsætter Rafi Danieli dog i spidsen for rederiet og skal sætte fut under rederiets strategi for 2016, skriver Zim.

I 38 år har Rafi Danieli været en del af containerrederiet, og de seneste syv år som CEO. Her har han blandt andet ført rederiet igennem en række hårde år med to komplekse restruktureringer, lyder det fra bestyrelsen:

"I løbet af hans tid er selskabet gået fra at have operationelle tab til overskud på driften med driftmarginer højere end gennemsnittet i industrien."

I dag er Zim et af få store containerrederier, der formelt står uden for de mange alliancer, der efterhånden er poppet op. Rederiet arbejder dog tæt sammen med de seks rederier samlet i G6 med Hapag Lloyd, NYK, OOCL, MOL, NOL (APL), Hyundai MM. Med CMA CGM's opkøb af NOL er spørgsmålet så, hvordan de fremtidige alliancer vil forme sig.

I tredje kvartal sidste år kom Zim ud med et nettoresultat på 11 millioner dollars mod 23 millioner dollars i årets andet kvartal og et underskud på hele 63 millioner dollars i samme periode i året før. Omsætningen landede på 749 millioner dollars, et fald på 12 procent fra 854 millioner dollars i tredje kvartal 2014.

Israelske Zim går tilbage i tredje kvartal

Zim fastholder plus i andet kvartal

Zim mindsker stort underskud efter redningsplan

Forsiden lige nu

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Norsk oliefonds sortlistning af rederier for at bruge beaching-værfter, opsigtsvækkende udspil fra ny rederiformand, opjustering i Norden og Skats svar på landsretsdom var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Danske skibsofficerer vil undersøge omfanget af sexchikane til søs

Søfartens Ledere vil sætte en ny undersøgelse af sexchikane til søs i gang for at bekæmpe problemet. "Det er et ekstremt tabubelagt område," siger formand Bjarne Cæsar Jensen. Antallet af sager om sexchikane er ganske få hos Søfartens Ledere, 3F og Danske Rederier.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere