ShippingWatch

Containerrater falder 10,9 procent over ugen

Det toneangivende SCFI-indeks, der dækker over containerrater fra Kina til havne i en stor del af verden, faldt i den forgangne uge i et tilbageslag for den fremgang, rederierne trumfede igennem med varslede ratestigninger ugen før.

Raterne for containerfragt fra Kina og ud i resten af verden faldt mærkbart i denne uge og udviskede dermed noget af den fremgang, som rederierne fik presset igennem ugen før efter varslede ratestigninger.

Raterne faldt i gennemsnit med 10,9 pct. i den forgangne uge, viser tal fra Shanghai Containerized Freight Index (SCFI ), der dækker over spotpriser på fragt fra Shanghai til en stribe destinationer i verden.

I sidste uge steg indekset 71,3 pct., da det lykkedes Maersk Line og andre store rederier at komme igennem med nogle af de generelle ratestigninger, som de havde annonceret over for kunderne.

Sidste uges store ratestigning kunne i høj grad tilskrives farterne mellem Asien og Nordeuropa, hvor raterne over ugen steg hele 115 pct.

Pressede containerredere fik stort ratehop i sidste uge

Containerrater på Asien-Europa dykker 20 procent

Fragtraterne fra Kina til verden falder

Rateforhøjelser står for fald

Forsiden lige nu

Maersk går med som investor i ny digital handelsplatform

Maersk Line har investeret i den digtale platform NYSHEX for containerrederier, hvor en række konkurrenter i forvejen er investorer. "Endnu et eksempel på vores bestræbelse på at være en nøglespiller i industrien digitale transformation," lyder det fra Maersk Line.

Bunker Holding køber hollandsk leverandør

Bunker Holding har gennem sit joint venture Kaeline Group købt den hollandske bunkerleverandør SBI. Selskaberne ønsker ikke at sætte pris på opkøbet, hvor forhandlingerne gik i gang for omkring et halvt år siden.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere