ShippingWatch

Maersk Line investerer massivt i container-gps'er

Maersk Line har installeret gps'er på 250.000 af rederiets kølecontainere, så de nu kan overvåges online. Det skal skære i omkostningerne og levere bedre produkt til kunderne.

Maersk Line introducerer nu endnu en ny teknologi, der skal sikre besparelser hos rederiet. Denne gang drejer det sig ikke om selve skibene, men om selve containerne, som generelt udgør en stor omkostning for containerrederierne. Maersk Line er netop færdige med at installere sensorer og gps'er på mere end 250.000 kølecontainere, skriver Børsen.

Før i tiden skulle ansatte selv tjekke containerne manuelt for at opdage problemer. Men det er en saga blot, fortæller Amdi Krogh, der er underdirektør i Maersk Line.

"Det giver os oplysninger om tilstanden i hver af vores kølecontainere i næsten hele forsyningskæden," siger Amdi Krogh til Børsen.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 40 dage

Maersk Line har brugt fem år på at udvikle systemet, der skal overvåge containerne. Idéen er, at man skal kunne opdage driftsforstyrrelser langt hurtigere, og det giver en række fordele, påpeger underdirektøren.

"Ambitionen er at levere et bedre produkt til vores kunder og samtidig reducere vores driftsomkostninger," siger han til avisen.

Rederiet ønsker ikke at oplyse, hvor meget det nye gps-system har kostet, men fortæller, at der er tale om en "tung investering i innovation".

Drewry: Redere lægger penge i skibe i stedet for containere 

Drewry: Reefer-flåden vokser frem mod 2018 

UASC på reefer-indkøb 

Mere fra ShippingWatch

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Mens Maersk opjusterede, gav MSC-topchef Søren Toft en forklaring på containermarkedets dårlige service på shipping-konference i London. Kampen om de klimavenlige brændstoffer skærpes, og grønne pollitikere vil have LNG fjernet fra EU-liste.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs