ShippingWatch

SeaIntel: Maersk Lines partner til bunds på pålidelighed

Schweiziske MSC, der udgør 2M-alliancen med Maersk Line på Asien-Europa, er det mindst rettidige blandt verdens 20 største containerrederier, viser nye tal fra SeaIntels Global Liner Performance. Maersk tilbage i toppen.

Maersk Lines partner i den kaldte 2M-alliance på Asien-Europa, schweiziske MSC, indtager den absolutte bundplacering i rettidighed blandt de 20 største containerrederier med en score på ca. 67 procent. Det viser nye tal fra fra SeaIntels Global Liner Performance.

I den stik modsatte ende af skalaen er Maersk Line tilbage i toppen som verdens mest pålidelige containerrederi med en score på 81,1 procent i april. Samlet går hele industrien frem med den foreløbig højeste score i 2015 på 73,3 procent.

Maersk Line har de seneste to måneder rangeret som nummer to og tre på SeaIntels liste, der er baseret på 10.877 anløb.

MSC kravler op ad listen over pålidelige rederier

MSC, Mediterranean Shipping Company, har historisk ligget lavt på opgørelser over pålidelighed blandt alle de store containerrederier, og som nogle afskibere vægter højt.

Inden for de seneste år har der været indikationer på, at MSC, verdens 2. største containerrederi, er blevet mere rettidig. SeaIntels nye opgørelse viser, at det ikke er tilfældet med en lidet flatterende 20. plads blandt lige så mange rederier.

For første gang siden juli 2014 udgøres de tre mest rettidige containerrederier ikke af Maersk Line, Hamburg Süd og CSAV. Japanske MOL og singaporianske APL har indtaget anden og tredjepladsen.

"Hamburg Süds entre på øst-vest-ruterne har påvirket det tyske rederi negativt. Hvis man tog disse ruter ud, ville Hamburg Süd have haft en score på 80,7 procent i stedet for 76,5 procent, som ville have placerety på andenpladsen lige efter Maersk Line," siger Kasper Hansen, shippinganalytiker i SeaIntel.

O3 i bund på pålideligheden i første kvartal

SeaIntel: De nye megaskibe sejler til tiden

Hamburg Süd generobrer førsteplads i pålidelighed

Forsiden lige nu

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Golden Ocean håber miljøkrav kan opveje flådevækst i tørlast

Markedet har forbedret sig for tørlast, og det har fået ordrebogen til at vokse og potentielt presse konkurrencen i de kommede år. Golden Ocean håber, at de næste par års miljøkrav kan presse flere skibe til ophugning, lyder det i forbindelse med regnskabet for 2017.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere