ShippingWatch

MSC tror megaskibe topper ved 20.000 teu

I går søndag ankom MSC Oscar, det første af MSC's i alt 19 skibe på hver 19.224 teu, til Wilhelmshafen og markerer således, at industrien har taget endnu større containerskibe i brug. MSC mener dog, grænsen går ved 20.000 teu, oplyser rederiet til ShippingWatch.

Med en kapacitet på 19.224 teu har det første skib fra MSC's mega-serie, MSC Oscar, allerede lagt ekstra 1.000 containere oven i, hvad man troede var rekorden for et skib for blot et år siden. I går, søndag, ankom MSC Oscar til Wilhelmshaven i Tyskland på sin jomfrurejse og skubbede dermed det Geneve-baserede rederi et par gevaldige trin op ad stigen, som vil ende med at gøre det til verdens største i 2016.

MSC Oscar bliver efterfulgt af yderigere 18 mega-skibe, som samlet set bidrager med 365.000 teu i 2015 og 2016, hvilket gør det italiensk-ejede rederi i stand til at beskære sine omkostninger betragteligt. Per teu bliver der tale om besparelser på omkring 25 procent.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

Ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Dansk frigat dræbte fire formodede pirater i Guinea, Dan-Bunkering sagen fortsatte i Odense, stor millionregning endte hos Lauritzen, og IMO afholdt klimamøde i en uge, hvor ShippingWatch gjorde status på et hektisk tredje kvartal for containerrederne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs