ShippingWatch

Containerrederiernes pålidelighed i ny bundrekord

Nye tal fra SeaIntel bekræfter den tendens, man har set hidtil i 2014. Containerrederiernes pålidelighed fortsætter med at falde. Hamburg Süd har den bedste performance foran Maersk Line.

Foto: Hapag-Lloyd

Det var tilsyneladende ikke bare en enlig svale, da tallene for de globale containerrederiers pålidelighed viste et brat fald i januar. Ifølge tallene for februar, som SeaIntel netop har offentliggjort, fortsatte faldet i februar, som dermed sætter ny bundrekord for rederiernes evne til at komme frem med kundernes varer til tiden.

Tallene for februar viste, at 68,4 procent af containerskibene kom frem til tiden i modsætning til januar, hvor tallet var på 69,5 procent.

Igen i februar må Maersk Line se sig overhalet af Hamburg Süd som det mest pålidelige af de store globale containerrederier. Hamburg Süds pålidelighed var som den eneste af de målte rederier over de 80 procent og landede på 84 procents rettidige ankomster. Maersk Line er nede på 79,5 procent.

Specielt den manglende evne til at komme frem til tiden er et kritikpunkt, som afskiberne slår hårdt på. Det gjaldt også Bjørn Vang Jensen, vice president for global logistics hos Electrolux, som over for ShippingWatch afgav følgende svada for nylig:

"Vi har efterhånden alle sammen vænnet os til slow steaming og super slow steaming. Ikke at det var ret svært, for der var jo ikke nogen, der kom til tiden alligevel, så vores forsyningskæder var vant til at operere med buffere. Nu er der ganske vist stadig ikke nogen, der kommer til tiden, så den største ændring på den konto er, at de nu kommer for sent langsommere end før, men i realiteten var det ikke ret svært at vænne sig til, med mindre man havde en just-in-time supply chain."

COO og partner i SeaIntel, Alan Murphy, er enig:

"Det fortsatte fald når nu et niveau, der må være meget frustrerende for afskiberne," siger han i en kommentar.

Zim, MSC og NYK er bundskrabere i Top-20.

Electrolux: Alliancerne vil gavne kunder som os

Maersk Line: Nu afventer vi Kina og EU

Hamburg Süd slår Maersk Line på rettidighed

SeaIntel: Markant fald i rederiernes pålidelighed

Forsiden lige nu

Janholt styrer mod overskud i Pioneer efter turbulent år

Tørlastrederiet Pioneer Marine, der i september hentede den tidligere topchef i J. Lauritzen, Torben Janholt, ind som CEO, endte fjerde kvartal med et overskud. Et turbulent 2017, hvor hele ledelsen blev skiftet ud, skal afløses af plus for hele 2018, siger Janholt til ShippingWatch.

Teekay Tankers venter rateopsving frem mod 2019

Det canadiske tankrederi fik et mindre underskud i både fjerde kvartal og hele året i et marked, hvor bl.a. en lavere olieproduktion fra Opecs side førte til lavere rater end normalt. Skrotning kan føre til stærkere rater hen mod slutningen af året, siger CEO.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere