ShippingWatch

Hapag-Lloyd varsler ratestigning fra april

Det tyske containerrederi følger i hælene på franske CMA CGM, der tidligere har varslet et løft i fragtraten

Hapag-Lloyd vil hæve raterne på fragt fra Asien til Europa med 525 dollar per tyvefodscontainer (teu) fra 1. april. Det melder Hapag-Lloyd til sine kunder.

Dermed følger containerrederiet i hælene på franske CMA CGM, der tidligere har varslet et løft i fragtraten på ruten på 500 dollar per teu med virkning fra begyndelsen af april.

De seneste uger har fragtraterne på den vigtige rute mellem Asien og Europa været under pres. I sidste uge faldt raterne 123 dollar til 1110 dollar per teu.

Hapag-Lloyd vil også løfte raterne på ruten i den modsatte retning med 150 dollar per teu og 250 dollar per fyrrefodscontainer.

SeaIntel: Forfærdelig start på 2014

Rateindekset krydser magisk milepæl
Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere