ShippingWatch

Asien-Europa-rater faldt med 4,2 pct i sidste uge

Rateniveauet for spotprisen på fragt af tyvefodscontainere pæå rute Asien-Europa lå i den forgangne uge 27 pct. under sidste års niveau på samme tid.

Foto: Wärtsila

Spotprisen for fragt af tyvefodscontainere (teu) mellem Asien og Europa var igen på retur i sidste uge, hvor raterne dykkede med 4,2 pct. - eller 72 dollar - til 1641 dollar per teu.

Det fremgår af data fra Shanghai Shipping Exchange.

Dermed er raterne 18 pct. lavere end det seneste års højdepunkt, men samtidig 137 pct. højere end lavpunktet og 27 pct. højere end på samme tidspunkt sidste år.

Billedet med faldende rater kort efter en rateforhøjelse, den seneste gennemført af en stribe af de største containerrederier i begyndelsen af januar, er dog som helhed ganske usundt for sektoren, vurderer shipping-analysehuset Seaintel.

"Generelt vurderer vi, at volatiliteten i ratemiljøet har skabt en situation, hvor rederierne hele tiden er nødt til at annoncere ratestigninger for at modvirke den underliggende rate-erosion. Fra et analytisk synspunkt er det svært at se, hvordan sådan et miljø kan være gavnligt for hverken transportører eller speditører, skriver Seaintel i sin ugentlige analyse, Sunday Spotlight.

G6-alliancens nye aftale skal kun gælde til 2016

Drewry: Besparelser og frasalg styrer containershipping

"Tydeligt at container-industrien smelter sammen nu"

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere