MSC's Søren Toft ser relativt optimistisk på global økonomi

Ligesom rivalerne Maersk og Hapag-LLoyd er den danske topchef i verdens største containerrederi MSC ”moderat optimistisk” og tror på fremgang for søfragt senere i år.
Foto: Global Maritime Forum
Foto: Global Maritime Forum
Af Marketwire

Den danske topchef for verdens største containerrederi, schweizisk-italienske MSC, Søren Toft, er ”moderat optimistisk” omkring udsigterne for verdensøkonomien.

Det siger han i et interview med CNBC, efter at de seneste kvartaler har budt på svækket efterspørgsel og faldende containerfragtrater.

”Jeg vil sige, at vi er moderat optimistiske om, at der kommer gang i verdensøkonomien igen. Jeg tror, at når vi kommer til midten af året, så vil vi nok begynde at tingene bevæge sig.”

”Jeg vil formode, at når vi kommer igennem andet kvartal og ind i midten af året, så vil vi begynde at se nogle positive tegn”, siger Søren Toft i interviewet.

Han påpeger, at lagrene stadig er høje i Nordamerika og Europa, hvilket lægger en dæmper på fragtvolumenerne, men når lagrene bliver reduceret, vil fragtordrerne stige.

Om USA siger han, at økonomien ”stadig er i god form”.

”Jeg tror, de (USA, red.) har været i stand til langsomt at reducere inflationen, og arbejdsmarkedet er meget stærkt. Der er som udgangspunkt fuld beskæftigelse. Så vi ser stadig USA som meget stærkt og meget positivt,” siger Søren Toft.

Endvidere ser han begyndende tegn på styrkelse på fragt mellem Kina og Europa, hvilket er et tegn på forbrugerefterspørgsel.

”Tilbagekomsten efter det kinesiske nytår har været positiv.”

”Vi ser gode sunde mængder nu fra Kina til Nordeuropa. Så vi tror og håber, at det er en trend for de kommende måneder”, siger Toft.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også