Nu begynder Maersks miljøvenlige skibe at blive bygget i Sydkorea

De store oceangående skibe, som kan sejle på grønt metanol, er nu i færd med at blive bygget i Sydkorea. Det første stål blev skåret i denne uge.
Maersk, som har hovedkvarter på Esplanaden i København, har store ambitioner på klimaområdet. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Maersk, som har hovedkvarter på Esplanaden i København, har store ambitioner på klimaområdet. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Den danske rederikoncern Maersk tager endnu et vigtigt skridt på vejen mod sit klimamål.

I denne uge er konstruktionen af rederiets nye oceangående skibe, der kan sejle på grønt metanol, begyndt på værftet i Sydkorea.

Maersk har onsdag lagt en video fra åbningsceremonien op på Twitter, hvor man kan se, at det første stål bliver skåret.

Maersk har bestilt i alt 19 containerskibe, som kan sejle på såkaldt e-metanol og derfor ikke udleder drivhusgasser.

Skibene skal hjælpe rederiet med at nå sin ambition om slet ikke at udlede CO2 i 2040. 

Rederiet er markant mere ambitiøst end FN’s søfartsorganisation, IMO, som sigter mod mindst at halvere udledningen i 2050.

Når samtlige 19 skibe er i drift på de globale handelsruter, så er det forventningen, at de sænker Maersks udledning med 2,3 mio. ton.

Det er de helt store metanolskibe, som værftet Hyundai Heavy Industries nu er gået i gang med at bygge. De kan have 17.000 containere ombord og bliver leveret i 2025.

Maersk er allerede i færd med at få fremstillet et mindre såkaldt feederskib, som også kan sejle på grønt brændstof. 

Det er forventningen, at det kommer til at sejle mellem skandinaviske havne allerede i løbet af 2023. Det bliver også bygget i Sydkorea på værftet Hyundai Mipo Dockyard.

Den største udfordring for Maersk er at skaffe nok brændstof til de nye skibe. Rederiet har derfor indgået en hel stribe af partnerskabsaftaler over hele verden for at sætte gang i produktionen af e-metanol, som bliver fremstillet ved hjælp af strøm fra vindmøller eller solenergi.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også