ShippingWatch

Maersk advarer om fortsatte havneforstyrrelser - især i Europa

Nordeuropæiske storhavne er stadig ramt af flaskehalse og forsinkelser, skriver Maersk i en opdatering til sine kunder. Senest skabte en strejke i den britiske nøglehavn Felixstowe yderligere forsinkelser på containermarkedet.

Foto: Toby Melville/REUTERS / X90004

A.P. Møller-Mærsk ser fortsat forstyrrelser og forsinkelser i verdenshandlen, men i den seneste tid er det Europa, der har givet størst anledning til panderynker.

Det fremgår af en opdatering til rederiets kunder.

”Mens den operative situation i Asien bliver stabiliseret for vores kunder, ser alles øjne mod Europa, hvor vi oplever strejker, hvor tørke påvirker vandniveauerne, og hvor der mangler lastbilchauffører,” siger Anne-Sophie Zerlang Karlsen, chef for søfragtlogistik i Asien-Stillehavsregionen, i opdateringen.

Flere af de store europæiske havne er lige nu plaget af strejker og mangel på lastbilchauffører, der kan fragte det ankomne gods væk fra havnene. Det gælder især i England, Holland, Tyskland, Frankrig og Belgien, hvor forstyrrelserne er store.

Senest kan nævnes havnen i Felixstowe i England, hvor der var strejke i sidste uge med forsinkelser til følge, men som nu er afsluttet.

”På trods af mange indsatser for at lindre situationen forventer vi, at situationen vil fortsætte med at skabe forsinkelser og forstyrrelser i vores kunders forsyningskæder ind i første del af september,” skriver Maersk i opdateringen.

Enkelte skibe er desuden blevet omdirigeret til andre omkringliggende havne.

Strejke har næsten fordoblet forsinkelser i Felixstowe på bare fem dage

Ny lønaftale for havnearbejdere kan afblæse konflikt i tyske storhavne

Havnestrejke i Felixstowe forsinker containere for milliardbeløb i dollar


Mere fra ShippingWatch

Minekæmpe køber yderligere tre LNG-drevne skibe

BHP Billiton føjer tre LNG-drevne tørlastskibe til sin flåde i løbet af de næste seks til ni måneder, skriver nyhedsbureau. Mineselskabet satser på flydende naturgas som et overgangsbrændstof.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs