Containerraterne falder for 10. uge i træk

Det er tiende uge i træk med tilbagegang i SCFI-rateindekset, der er faldet med 21 pct. i forhold til samme tidspunkt sidste år.
Foto: PR / CMA CGM
Foto: PR / CMA CGM
Af Marketwire

Rateindekset Shanghai Containerized Freight Index ( SCFI ), der måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over, faldt i denne uge med 3,7 pct. til 3429,83.

Det var tiende uge i træk med tilbagegang i indekset, der er faldet med 21 pct. i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Gennem hele sidste år blev fragtraterne sendt kraftigt i vejret af massiv efterspørgsel efter coronakrisens første nedlukninger samt bøvl med udbuddet af forskellige årsager, og den udvikling fortsatte også ind i januars første uge, hvor SCFI igen satte rekord i 5109,6.

Siden er indekset dog kommet gevaldigt ned med enkelte stigninger ind i mellem undervejs. Den seneste måling er det laveste niveau siden maj sidste år.

Hos Maersk er en stor del af containerfragten låst i lange kontrakter med højere rater, og selv om spotpriserne for tiden falder så meget, regner selskabet ikke med, at kunderne i de faste kontrakter vil søge genforhandling af aftalerne før planlagt tid.

Det oplyste selskabets topchef, Søren Skou, på et pressemøde efter regnskabet for andet kvartal i sidste uge.

MPC hæver forventningerne for 2022 efter stærkt andet kvartal

Lavere udnyttelse af containerskibe vil presse spotraterne yderligere

Presset på forsyningskæderne falder for anden måned i træk


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også