ShippingWatch

Containerraterne falder for 10. uge i træk

Det er tiende uge i træk med tilbagegang i SCFI-rateindekset, der er faldet med 21 pct. i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Foto: PR / CMA CGM

Rateindekset Shanghai Containerized Freight Index ( SCFI ), der måler spotpriserne på containerfragt fra Shanghai til en række destinationer verden over, faldt i denne uge med 3,7 pct. til 3429,83.

Det var tiende uge i træk med tilbagegang i indekset, der er faldet med 21 pct. i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Gennem hele sidste år blev fragtraterne sendt kraftigt i vejret af massiv efterspørgsel efter coronakrisens første nedlukninger samt bøvl med udbuddet af forskellige årsager, og den udvikling fortsatte også ind i januars første uge, hvor SCFI igen satte rekord i 5109,6.

Siden er indekset dog kommet gevaldigt ned med enkelte stigninger ind i mellem undervejs. Den seneste måling er det laveste niveau siden maj sidste år.

Hos Maersk er en stor del af containerfragten låst i lange kontrakter med højere rater, og selv om spotpriserne for tiden falder så meget, regner selskabet ikke med, at kunderne i de faste kontrakter vil søge genforhandling af aftalerne før planlagt tid.

Det oplyste selskabets topchef, Søren Skou, på et pressemøde efter regnskabet for andet kvartal i sidste uge.

MPC hæver forventningerne for 2022 efter stærkt andet kvartal

Lavere udnyttelse af containerskibe vil presse spotraterne yderligere

Presset på forsyningskæderne falder for anden måned i træk


Mere fra ShippingWatch

Seaspans ejer får nyt højere købstilbud

Atlas Corp., som bl.a. ejer Seaspan, verdens største ejer af containerskibe, har fået et nyt og højere købstilbud fra et køberkonsortium, der bl.a. tæller containerrederiet ONE.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs