ShippingWatch

MSC omlægger rute for at beskytte kaskelothvaler

Verdens største containerrederi, MSC, omlægger en rute i Middelhavet for at sejle udenom et område, hvor der bor fredede kaskelothvaler.

Foto: Kim Kyung-Hoon/Reuters/Ritzau Scanpix

MSC’s containerskibe vil nu sejle af en omlagt rute i Middelhavet vest for Grækenland for at undgå at ramme ind i truede kaskelothvaler.

Det skriver verdens største containerrederi i en meddelelse.

Rederiet har besluttet at omlægge sine ruter i farvandet ved Den Hellenske Grav ud for Grækenlands vestkyst efter at have diskuteret problemstillingen med fire NGO’er. Farvandet er hjemsted for en bestand på 200-300 truede kaskelothvaler.

”Vi har et ansvar for at sikre, at vores fragtoperationer har en positiv påvirkning, som afspejler vores langvarige engagement for at bevare og beskytte dyrelivet til hav,” siger Stefania Lallai, MSC’s VP for Sustainability, i meddelelsen.

De fire NGO’er er International Fund for Animal Welfare (IFAW), OceanCare, WWF Greece og Pelagos Cetacean Research Institute.

MSC har brugt mere end fire mia dollar på skibe siden 2020

Søren Toft: Grøn omstilling vil koste, og der er ingen grund til at benægte det

Mere fra ShippingWatch

Lavere spotrater afspejles på BW LPG's bundlinje

BW LPG’s nettoindkomst fra spotsejladser gik ned med 16 pct. i første kvartal i forhold til sidste år. Selskabet lander dog et overskud og udbetaler udbytte til aktionærerne, viser kvartalsrapporten.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs