ShippingWatch

Grønne obligationer sikrer Maersk midler til nye metanol-skibe

Maersk har udstedt sine første grønne obligationer til finansiering af rederiets indledende serie af metanolskibe. Udstedelsen lød på 500 mio. euro.

Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters/Ritzau Scanpix

Maersk har for første gang udstedt grønne obligationer til finansiering af rederiets indledende serie af klimaneutrale skibe til grøn metanol. Udstedelsen lød på 500 mio. euro, og Maersk modtog ordrer for 3,7 mia. euro ifølge en pressemeddelelse.

Pengene skal finansiere bygningen af Maersks første feeder-skib og en serie på otte oceangående containerskibe, der alle skal sejle på grøn metanol. Skibene skal efter planen sættes i drift i 2023 og 2024.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs