ShippingWatch

Ever Givens forsikringsselskab går i rette med udlægning om høj fart

UK Club har ifølge Reuters svaret igen på udtalelse fra SCA-formand om, at Ever Given sejlede for stærkt forud for grundstødning i Suez-kanalen. Skibets hastighed blev kontrollet af operatøren af kanalen, siger forsikringsselskabet.

Foto: Mohamed Abd El Ghany/Reuters/Ritzau Scanpix

Søforsikringsselskabet UK Club går i rette med udtalelser om, at skibet Ever Given sejlede for hurtigt i Suez-kanalen forud for sin grundstødning, der i knap en uge blokerede Suez-kanalen.

Udmeldingen kommer efter, at formanden for Suezkanalens myndighed SCA, Osama Rabie, for nylig sagde til Reuters, at Ever Given sejlede med 25 km i timen fremfor et passende niveau på 8-9 km i timen.

Rabie har desuden fremhævet ifølge nyhedsbureauet, at skibets ror ikke var justeret, at skibet kunne have valgt ikke at entrere kanalen grundet dårligt vejr, og at kanalen ikke havde noget ansvar for grundstødningen.

I et svar fra UK Club peger forsikringsselskabet på, at skibets hastighed blev kontrolleret af Suez-kanalens operatør forud for grundstødningen i marts, skriver Reuters.

"Det er vigtigt at præcisere, at mens skibsføreren i sidste ende er ansvarlig for skibet, kontrolleres navigationen i kanal-transit inden for en konvoj af Suez-kanalens lodser og SCA's skibstrafikstyringstjenester. Sådan kontroller omfatter transithastigheden og tilgængeligheden af eskorte-slæbebåde," lyder det ifølge Reuters fra UK Club.

Ever Given bliver fortsat holdt tilbage i Suez-kanalen, mens myndighederne kræver kompensation for grundstødningen.

SCA krævede i første omgang 916 mio. dollar i kompensation fra Ever Givens japanske ejer Shoi Kisen. Kravet er siden blevet reduceret til 550 mio. dollar inklusiv et depositum på 200 mio. dollar for at sikre skibets frigivelse.

Lørdag udsatte en egyptisk domstol en høring i sagen.

SCA-formand hævder Ever Given sejlede stærkt før grundstødning 

Egyptiske myndigheder er optimistiske om snarlig løsning om Ever Given

Egyptisk domstol udsætter høring i Ever Given-sag 

Mere fra ShippingWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ShippingWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs