ShippingWatch

Containerrater modstår traditionelt pres fra kinesisk ferie

Kinesernes Golden Week-ferie er traditionelt starten på lavsæsonen for containerrederierne. Men i år ventes efterspørgslen at være så stærk, at den kan stå imod det traditionelle pres, vurderer amerikansk finanshus.

Foto: PR / Hapag-Lloyd

Der er ikke sket de store ændringer i fragtraterne i den første opdatering efter kinesernes Golden Week-ferie, og det er tegn på modstandsdygtighed, vurderer finanshuset Jefferies.

"Golden Week er traditionelt starten på lavsæsonen, men på nuværende tidspunkt ventes efterspørgslen at holde sig stærk, baseret på bookinger fremadrettet, drevet af genopbygning af lagre i USA," skriver Jefferies.

Ugens opgørelse fra Shanghai Shipping Exchange viser, at rateindekset Shanghai Containerized Freight Index (SCFI) lå på 1438,22 dollar i denne uge, hvilket var marginale 0,4 pct. lavere end ugen før.

Ugens rateniveau ligger dog 93 pct. over niveauet sidste år og er steget med 28 pct. gennemsnitligt år til dato.

Dermed holder SCFI sig tæt på det højeste niveau siden slutningen af juni 2012, som det landede på op til Golden Week.

For de tunge ruter mellem Asien og Europa, hvor Mærsk sammen med MSC er markedsleder gennem 2M-alliancen, er der i denne ugen en lille tilbagegang, da spotpriserne i denne uge faldt med 19 dollar - eller 1,6 pct. - til 1149 dollar per tyvefodscontainer (teu).

Rateboom og indtjeningsfest giver containerredere appetit på nye skibe

Perfekt kombination sender containerrederiernes indtjening til vejrs

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere