ShippingWatch

Raterne fra Asien til Europa falder for fjerde uge i træk

For fjerde uge i træk falder spotpriserne på containerfragt fra Asien til Europa, viser data Shanghai Shipping Exchange. Inden faldet satte ind, steg raterne fire uge i streg.

Foto: PR / Hapag-Lloyd

Spotpriserne på containerfragt fra Asien til Europa faldt også i denne uge, viser de seneste data fra Shanghai Shipping Exchange.

Det er nu fjerde uge i træk med faldende spotpriser på Asien/Europa-ruterne.

Inden faldene var raterne på ruterne ellers steget fire uger på stribe frem mod højsæsonen for containerfragt, der typisk begynder midt i august.

Raterne på Asien/Europa-ruterne faldt i denne uge med 5,1 pct. til 674 dollar per tyvefodscontainer (teu). Det svarer til et fald på 36 dollar per teu.

I løbet af de seneste fire uger er raterne på ruten faldet samlet 17 pct.

Det samlede rateindeks for containerfragt fra Shanghai Shipping Exchange, Shanghai Containerized Freight Index (SCFI), faldt i denne uge i øvrigt samlet set med 3,7 pct.

Indekset sammensættes på baggrund af straksprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden. Ruterne til Europa vejer samlet set 20 pct. i indekset.

Raterne fra Asien til Europa falder for tredje uge i træk

Analysehus ser fortsat fald i rater 

Mere fra ShippingWatch

ECSA kræver flere tiltag til bekæmpelse af pirater i Guineabugten

Den danske fregat Esbern Snares ildkamp mod formodede pirater i Guineabugten kalder på yderligere fokus på sikkerheden i området, mener ECSA. Ifølge den danske forsvarsminister, Trine Bramsen, kom det som en overraskelse, at formodede pirater ville gå til angreb på krigsskibet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs