ShippingWatch

Storbritannien finder heroin for flere millioner på containerskib

Briterne har gjort et stort heroinfund ombord på et containerskib, der havde kurs mod Belgien. Det sker kun en uge efter, at tyske toldmyndighederne offentliggjorde et kokainfund på et skib med samme destination.

Foto: NCA / PR

Kun lidt under en uge efter, at de tyske toldmyndigheder offentliggjorde et rekordstort fund af kokain ombord på et containerskib, følger Storbritannien nu efter.

Her har NCA, der er landets nationale agentur for kriminalitet, fundet frem til hele 398 kg heroin, der var gemt under tæpper og håndklæder i en container ombord på et skib.

Gadeværdien af heroinen beløber sig til mindst 40 mio. pund, hvilket er lige over 320 mio. kr., og beskrives som et af de største fund af heroin nogensinde i Storbritannien.

Containerskibet, der havde den ulovlige last ombord, var på vej mod Antwerpen i Belgien, men lagde inden da vejen forbi Felixstove i Storbritannien.

Her undersøgte NCA sammen med den britiske grænsekontrol en container, som de beskriver som mistænkelig. Det førte til, at det store fund blev gjort 2. august.

Efterfølgende blev den tømte container igen sat på skibet, hvorefter den sejlede videre mod sin destination. Herefter blev containeren fragtet videre til Rotterdam, hvor flere personer blev anholdt, fordi de gjorde tegn til at ville hente det indhold, der nu ikke længere var i containeren.

Meddelelsen oplyser ikke, hvem der ejer skibet eller hvor det sejlede fra.

Det containerskib, der for nyligt fik beslaglagt 4,5 ton kokain i Hamborg, var ligesom skibet med heroin ombord også på vej mod Antwerpen i Belgien.

Toldere finder 4,5 ton kokain på containerskib i Hamborg

MSC betaler 50 millioner dollar for at få løsladt skib

Den samlede kokainfangst på MSC-skib er oppe på 18 tons 

Mere fra ShippingWatch

Noreco skifter CEO: "Vi har underpræsteret væsentligt"

Det norske olieselskab har hverken leveret tilfredsstillende i forhold til sin omstillingsstrategi eller investorerne, lyder det fra bestyrelsesformand Riulf Rustad. Det sker i forbindelse med, at selskabets topchef, David B. Cook, mandag er trådt tilbage.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs