ShippingWatch

Søren Skou peger på modsat effekt af handelskrigen

Amerikanske virksomheder skruede op for importen fra Kina i slutningen af 2018 for at polstre deres lagre, siger Maersks topchef Søren Skou. Det er det stik modsatte af Donald Trumps ønske.

Foto: Ritzau Scanpix/Niels Hougaard

De amerikanske virksomheder købte markant flere varer i Kina i slutningen af 2018 for at polstre deres lagre, før nye toldsatser træder i kraft som led i præsident Donald Trumps handelskrig.

Det siger Maersks topchef Søren Skou i et interview med Reuters under det økonomiske topmøde i Davos.

"Det var meget tydeligt, at den amerikanske import fra Kina steg markant i fjerde kvartal, mens eksporten til Kina faldt. Så det er egentlig det stik modsatte af, hvad den amerikanske regering havde håbet på," siger han til nyhedsbureauet.

Det er egentlig det stik modsatte af, hvad den amerikanske regering havde håbet på

Søren Skou, CEO, Maersk

USA og Kina forhandler i øjeblikket for at nå til enighed og undgå en regulær handelskonflikt, som kan få store konsekvenser for verdensøkonomien.

Maersk har tidligere vurderet, at handelskrigen kan få containertransporten til at falde med 0,5 pct. i 2019 og 2 pct. i 2020. Der er vi dog ikke helt endnu, vurderer Søren Skou.

"Hvis en handelskrig skal få den effekt på verdenshandlen, så skal ser ske en seriøs forværring af forholdet mellem Kina og USA," siger han til Reuters.

Søren Skou afviser dramatisk effekt af handelskrigen

Kinas vicepræsident afviser vækst-frygt

Paradokset bag Kinas skuffende handelstal

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs