ShippingWatch

Containerraterne falder for femte uge på stribe

Rater på ruter mellem Kina og Nordeuropa faldt for femte uge i træk. De er dog stadig godt 22 pct. højere end på samme tidspunkt sidste år.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Stephen B. Morton

Containerraterne fortsatte nedturen i denne uge, hvis man skal tro den seneste opgørelse af Shanghai Containerized Freight Index (SCFI).

Indekset faldt i denne uge med 3,2 pct. til 861,55 og er på det laveste niveau siden midten af juli. Det viser data fra Shanghai Shipping Exchange, der opgør indekset.

Det er femte uge på stribe, at rateindekset falder. Det er dog fortsat godt 22 pct. højere end på samme tidspunkt sidste år.

Til gengæld steg straksraten på ruterne fra Shanghai til Nordeuropa, hvor de allerstørste skibe sejler, med 3,6 pct. til 774 dollar per tyvefodscontainer (TEU). Dermed er de rater steget tre uger i træk og på højeste niveau i knap tre måneder.

SCFI sammensættes på baggrund af straksprisen på fragt fra Shanghai til 15 destinationer i hele verden og bruges som indikator på rateniveauet for de store containerrederier som Maersk Line, MSC og CMA CGM.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere