ShippingWatch

Containerkapacitet øget mest hos Maersk Line i 2017

Maersk Line havde sidste år den største vækst i containerindustrien, da rederiets kapacitet steg med 26,8 pct. Det skyldtes primært overtagelsen af Hamburg Süd.

Foto: Hamburg Süd

Den samlede containerkapacitet hos verdens 15 største containerrederier steg sidste år med 12,6 pct. til 18,32 mio. 20 fods-containere, teu. Og størst var væksten hos Maersk Line.

Det skriver Alphaliner i sit nyhedsbrev.

Den samlede kapacitet for alle containerrederier steg til 21,51 mio. teu eller med 3,9 pct. viser opgørelsen.

Maersk Line oplevede den største vækst, da rederiets containerkapacitet steg med 26,8 pct. til 1,8 mio. teu. Det skyldtes primært overtagelsen af Hamburg Süd. Uden overtagelsen var den organiske vækst 10 pct., oplyser Alphaliner.

Købet af Hamburg Süd føjede 0,55 mio. teu til Maersk Line, og endvidere overtog det danske rederi driften af seks 13.100 teu-skibe, der tidligere blev drevet af Hanjin Shipping. Dertil kom væksten fra udvidelsen af rederiets flåde gennem nybygninger, der ifølge Alphaliner øgede kapaciteten med omkring 200.000 teu.

I 2018 ventes kapaciteten hos Maersk Line at blive øget med omkring 240.000 teu som følge af nybygninger, der leveres i årets løb.

I den anden ende at statistikken lå Hyundai Marine (HMM), der oplevede et fald i den opererede containerkapacitet på 23,9 pct. til 347.000 teu.

Det skyldes, at flere af rederiets skibe er trukket ud af ruterne over Stillehavet og til Europa, da de nu er chartret til Maersk og MSC i det strategiske rederisamarbejde 2M+HMM.

Drewry: Masser af muligheder for nye containerfusioner

Rederne bestilte langt flere containerskibe i 2017

Koncentrationen blandt containerrederier når ny rekord i 2018 

 

Mere fra ShippingWatch

3i køber AMP ud af Esvagt

Kapitalfonden 3i, der ejer halvdelen af Esvagt, har aftalt med virksomhedens anden ejer, kapitalfonden AMP Capital, at overtage hele Esvagt for 268 millioner britiske pund, så 3i bliver eneejer. Handelen ventes at falde på plads i første kvartal 2022.

Ugens bedste historier på ShippingWatch

Det var tid til procedure i Dan-Bunkering sagen, hvor anklageren kræver bøde- og fængelsstraf. 2022 tegner til at blive nyt hæsblæsende containerår, klima spillede afgørende rolle i Lasse Kristoffersens beslutning om jobskifte i en uge, hvor Norden lagde tørlast og tank sammen i ny struktur.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs