ShippingWatch

Medie: CMA CGM på nippet til at bestille nye skibe igen

Franske CMA CGM indhenter i øjeblikket tilbud fra værfter på op mod otte containerskibe, der sandsynligvis skal sejle på LNG, skriver Tradewinds.

Foto: /ritzau/AP

Mens leveringer af flere nye kæmpeskibe bliver udskudt, er franske CMA CGM angiveligt på vej med endnu en ordre på nye skibe. Denne gang i 14.000 teu klassen.

Ifølge Tradewinds har rederiet sendt et bud rundt til forskellige værfter på en serie på op mod otte nye skibe til en værdi på mere end 850 mio. dollars, skriver avisen med henvisning til mæglerkilder.

Hos CMA CGM overvejer man desuden, om de nye skibe skal være i stand til at sejle på den flydende naturgas LNG og dermed klar til det globale svovlkrav i 2020. Det er dog tidligt i processen, understreger kilderne. Vælger det franske rederi den løsning, kan prisen på skibene stige op mod 20 pct.

Buddet ligger angiveligt både hos værfter i Kina og Sydkorea. Sommerens ordre på ni LNG-drevne containerskibe i megaklassen, 22.000 teu, gik til de kinesiske værfter Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding og Hudong-Zhonghua Shipbuilding, der i stigende grad har taget markedsandele fra de sydkoreanske, hvor DSME som de første byggede Maersk Lines serie af Triple-E skibe på 18.000 teu.

CMA CGM vil ikke kommentere sagen over for Tradewinds.

MSC bekræfter ordre på 11 megaskibe

Kinesiske værfter bekræfter ordre fra CMA CGM

Derfor afgiver CMA CGM kæmpeordre i Kina

Forsiden lige nu

Tankrederne står over for endnu et grimt kvartal

Tankrederne kæmper med historisk dårlig indtjening, og raterne er langt fra høje nok til at sikre sorte tal i andet kvartal, mener amerikanske Morgan Stanley. ShippingWatch er dykket ned i et marked, der har det overordentligt svært.

Kinesere vil chartre op mod 60 skibe fra store produkttankredere

En ny spiller i produkttank er ved at tage form med kinesiske Baota Petrochemical Group, der har indgået aftaler om at tage skibe på charter fra flere ledende spillere i produkttank. Maersk Tankers bekræfter forhandlinger om skibssalg over for ShippingWatch.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere