ShippingWatch

Norsk kapitalfond vil bruge milliarder i Nordsøen

Kapitalfonden Hitec Vision vil bruge milliarder på at opkøbe oliefelter i den britiske del af Nordsøen. Kraftige nedskæringer har gjort markedet attraktivt, siger investeringsdirektør.

Foto: /ritzau/AP/Andrew Milligan/

Den norske kapitalfond Hitec Vision, som tidligere havde et offshoresamarbejde med Lauritzen Fonden, har planer om at bruge milliarder på opkøb af oliefelter i den britiske del af Nordsøen de kommende år.

I alt vil fonden bruge ti mia. norske kr. frem mod 2021, eller hvad der svarer til 8,7 mia. danske kr. Det skriver Dagens Næringsliv.

Investeringerne skal ske igennem datterselskabet Verus Petroleum, som har hjemme i Aberdeen. Selskabet har tirsdag lavet det første opkøb med overtagelsen af 34 pct. af feltet Wytch Farm for 1,6 mia. norske kr.

Det er den heftige reduktion i omkostninger i den britiske del af Nordsøen, som har tiltrukket Hitec Vision.

"Beregninger viser, at omkostningerne er skåret med omkring 40 til 45 pct. på den britiske sokkel siden 2014. På den norske sokkel er reduktionen på omkring 30 pct.," siger investeringsdirektør Bertel Ånestad til Dagens Næringsliv.

Mens nedskæringer nu lokker nye investorer til, så har de samtidig betydet, at mange britiske oliearbejdere har mistet deres job. En opgørelse fra brancheforeningen Oil & Gas viste for nylig, at antallet af ansatte er faldet fra 500.000 i 2014 til 315.000 i slutningen af 2016.

Den britiske offshoresektor mister stadig jobs

Hitec Vision taber stort på Prosafe

Norsk investor er tilfreds med kritik af Lauritzen-selskab

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier på ShippingWatch

Priserne på offshoreskibe er i bund, rederiernes egen og investorernes opfattelse af etik og en McKinsey-rapport om containerbranchens resultater var blandt ugens vigtigste historier på ShippingWatch.

Ny rapport: Maersk mener at have løst flere problemer i Alang

Der er nu sket så store forbedringer på tre værfter i Alang, at de udgør et alternativ til Kina og Tyrkiet, mener Maersks topchef Søren Skou. I en ny rapport erkender koncernen dog, at der stadig er usikkerhed om vandmiljø og problemer med adgang til lægehjælp.

Schmølker: Stena er en mere langsigtet ejer end Weco

Johnny Schmølker var med fra begyndelsen, da Johan Wedell-Wedellsborg slog sig sammen med Stena om produkttankrederiet Stena Weco. Samarbejdet er i dag fortid. Det er Schmølker ikke, der nu står for Stenas danske aktiviteter i Hellerup.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere