ShippingWatch

Medie: Frankrig vil stoppe al olieproduktion fra 2040

Igangværende licenser vil ikke blive forlænget, og generelt skal al olie- og gasproduktion stoppes fra 2040 i Frankrig. Det er på bordet som lovforslag i den franske regering, skriver Bloomberg.

Minister for økologi i Frankrig, Nicolas Hulot

I Frankrig er der kommet et lovforslag på banen om at stoppe al olie- og gasproduktion fra 2040.

Det skriver Bloomberg, der kan fortælle, at forslaget vil betyde, at regeringen blandt andet kan afvise på en 40 efterspørgsler på olieefterforskning, der allerede er stillet.

Forslaget vil ifølge minister for økologi i den franske regering, Nicolas Hulot, gøre franskmændene "i stand til progressivt at frigøre os selv" og:

"Det vil gøre investorer i stand til at gå meget dybere i deres investeringer i vedvarende energi. På nuværende tidspunkt gør olie og gas os afhængige af geopolitik," siger han ifølge Bloomberg.

Ideen om at stoppe produktionen af fransk olie og gas er en del af en større plan iværksat af den franske præsident Emmanuel Macron om at bekæmpe klimaforandringerne.

Oliegiganter trumfer lav oliepris og sætter turbo på indtjeningen

Olieselskaber retter fokus mod LNG

Oliegigant skal fyre 6000

Forsiden lige nu

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Navigatørernes fagforening Søfartens Ledere fusionerer med Lederne fra 1. juli og skifter navn til Lederne Søfart. "Vi kan komme ind hos dem og forblive en selvstændig organisation," siger formand Bjarne Cæsar Jensen til ShippingWatch.

Dansk oliechef: Olieprisen påvirker ikke vores investeringer

De høje oliepriser har ingen betydning for de fremtidige investeringer fra Ineos side, fortæller chefen for det nye, danske selskab. Han spår i stedet om en fremtid, hvor olieprisen hverken vil være høj eller lav, da den hurtige skiferproduktion vil kunne holde prisen i skak.

Singapores terminalgigant vokser knap 10 procent

Singapores store terminalgruppe PSA voksede med 9,8 pct. i 2017 målt i forhold til 2016, når man måler på antallet af håndterede containere. Ny teknologi og usikkerhed præger de kommende år, lyder det fra formand og CEO for PSA, Tan Chong Meng.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere