ShippingWatch

Medie: Kinesere klar til rig-køb

Det statsejede kinesiske selskab China Merchants Group går i opkøbstanker i rig-sektoren og er blandt andet interesseret i John Fredriksens Seadrill. Det skriver Bloomberg.

Foto: Photo: Seadrill

China Merchants Group er klar til at være en del af konsolideringen i rig-branchen og har kig på flere opkøbskandidater.

Det skriver Bloomberg, som peger på, at det kinesiske selskab har følerne ude hos de forskellige selskaber, der kæmper i det hårde marked. Blandt andet skulle John Fredriksens Seadrill samt selskabet Shelf Drilling være på ønskelisten.

Få flere nyheder om shipping - Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Det kinesiske selskab afviser dog over for Bloomberg at skulle være interesseret i de to rigselskaber.

Konsolidering i rigbranchen er allerede i gang og er længe ventet i markedet, der har været presset i flere år af den lave oliepris. I august købte Transocean Songa Offshore, og det fik analytikerne til at spå om flere opkøb og fusioner.

Borr Drilling satser på flere opkøb

Seadrill forventer stor tilbagegang i tredje kvartal

Svært offshoremarked præger rigselskabers toplinje

Forsiden lige nu

Sirius-sag kan trække ud i årevis: "Det er komplekst"

Tre uger efter det sidste retsmøde venter Sirius Shipping fortsat på en afgørelse i sagen om brud på udlændingeloven. Der kan dog gå flere år, før sagen bliver afgjort, hvis den ender med at blive sendt videre til EU-Domstolen.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Ugen på ShippingWatch bød på flere Maersk-overskifter med kapitalmarkedsdag og nye oplysninger om Hamburg Süd. Samtidig præsenterede J. Lauritzen regnskab, mens erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) kom med en markant kritik af sydkoreansk statsstøtte.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere