ShippingWatch

Seadrill taber 158 mio dollars i andet kvartal

John Fredriksens boreselskab Seadrill har tabt 158 mio. dollars i andet kvartal, og knap halvdelen af selskabets rigge er lagt op. Alt er sat ind på at lande redningsplanen om under en måned, lyder det fra CEO Anton Dibowitz.

Norske Seadrills økonomiske problemer slår hårdt igennem i andet kvartal, hvor boreselskabet har leveret et nettounderskud på 158 mio. dollars til investorerne mod et overskud på 267 mio. dollars i andet kvartal 2016. Det svarer til et tab på godt 1 mia. danske kroner.

Markedsforholdene forbliver udfordrende. Olieselskaberne fortsætter med at fokusere på at holde på likviderne og i størstedelen af sagerne, ser deres capex på offshore for helåret 2017 ud til at blive mindre end det oprindelige.

Seadrill om markedsforholdene i oliesektoren

Omsætningen faldt til 577 mio. dollars, en nedgang på 34 pct. i forhold til samme periode sidste år for selskabet, der blandt andet er konkurrent til Maersk Drilling.

Seadrill har i flere måneder arbejdet på en restrukturering, og det er det altafgørende mål for det John Fredriksen-kontrollerede selskab, lyder det fra CEO Anton Dibowitz.

"Vores hovedformål i øjeblikket er at lukke de endelige forhandlinger om vores omfattende restruktureringsplan, som er på et avanceret niveau og formentlig vil blive implementeret via Chapter 11 (konkursbeskyttelse, red.) på eller før d. 12. september 2017," siger han i meddelelsen.

Hård konkurrence

Af selskabets flåde er kun knap halvdelen af de 36 rigge i arbejde, da 17 er lagt op. Og der er kamp om hver eneste ordre i øjeblikket, lægger Seadrill vægt på i forventningerne til fremtiden.

"Markedsforholdene forbliver udfordrende. Olieselskaberne fortsætter med at fokusere på at holde på likviderne og i størstedelen af sagerne, ser deres capex på offshore for helåret 2017 ud til at blive mindre end det oprindelige. Det, sammenholdt med et for stort udbud for både flyderigge- og jack-up-markedet, betyder, at der er hård konkurrence om ethvert udbud," skriver Seadrill.

Dog ser selskabet også spæde tegn på et forbedret marked.

"Med en stigning i budaktiviteten, afsluttede handler og ophugning i det seneste kvartal, ser vi positiv data, som peger på, at markedet er på vej i den rigtige retning," skriver Seadrill.

Restrukturering kræver frisk kapital på 1 mia. dollars

Skal redningsplanen for Seadrill falde på plads inden for de næste to til tre uger, kræver det en kapitalindsprøjtning på omkring 1 mia. dollars. Dertil kommer, at selskabet har brug for en fem-årig udvidelse af deres bankfaciliteter og udskydelse af deres afdrag på gælden.

Det vil kræve nedskrivninger eller ændringer af Seadrills obligationer, og det vil med al sandsynlighed betyde, at der ikke bliver noget tilbage til investorerne og andre interessenter som værfterne.

Seadrills aktiekurs har taget mange hug på de løbende dårlige nyheder fra selskabet, og kursen er siden nytår dykket med 93,1 pct.

Seadrills problemer har sendt børsværdien i bund

Maersk Drilling er i "dybere samtaler" om fremtiden

Seadrill isolerer rigselskab under højspændte gældsforhandlinger

Forsiden lige nu

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere