ShippingWatch

Jyske Bank tror ikke på store værdier ved Maersk Oil-notering

Banken holder fast i sin skeptiske holdning til Maersk-aktierne og vurderer, at der næppe er en stor gevinst til aktionærerne, hvis Maersk Oil børsnoteres.

Det bliver næppe en stor gevinst for Maersk-aktionærerne, hvis konglomeratet vælger at børsnotere olie- og gasdivisionen Maersk Oil.

der kun er en lille mulighed for at en børsnotering af Maersk Oil afdækker en overraskende høj værdi,

Jyske Bank
Det vurderer Jyske Bank, som holder fast i sin skeptiske holdning over for aktierne i A.P. Møller-Mærsk.

"Vores sum-of-the-parts-vurdering baseret på peer ratings tyder på, at der kun er en lille mulighed for at en børsnotering af Maersk Oil afdækker en overraskende høj værdi," skriver Jyske Banks Frans Høyer i en analyse.

Vurderingen følger en artikel i Berlingske Business fredag, hvor kilder fortæller avisen, at en børsnotering af Maersk Oil formentlig er på vej inden for 6 til 12 måneder. Maersk Oil er en af de fire olietunge divisioner, som Mærsk-koncernen gerne vil skille sig af med for at satse på shipping og logistik.

"Maersk ser formentlig denne exit rute som mere værdiskabende end de fusioner eller frasalg, som ellers kan have været oppe til overvejelse. Det indikerer, at Maersk vurderer Maersk Oil højere end andre olieselskaber gør, samt at Maersk håber at realisere disse værdier ved en børsnotering," konkluderer Jyske Bank på baggrund af meldingerne.

Ifølge Berlingskes oplysninger vil der formentlig ikke blive solgt nye aktier ved en notering, men nuværende aktionærer i A.P. Møller-Maersk vil blive tilbudt eller tildelt aktier ved en opsplitning.

Jyske Bank regner med, at det også bliver muligt for aktionærerne at tage imod kontanter, og at A.P. Møller Holding, Mærsk-familiens selskab, vil ende med at sidde på en stor del af aktierne.

En B-aktie i Maersk koster mandag 12.910 kr. Til sammenligning har Jyske Bank, der har anbefalingen "sælg," et kursmål på 10.800 kr. for rederi- og olievirksomheden.

Bel Air mister kæmpe kontrakt med Maersk

Medie: Maersk Oil på vej mod en børsnotering

Iran afviser Maersk Oils plan for kæmpe gasfelt

 

Forsiden lige nu

Søfartens Ledere fusionerer med Lederne

Navigatørernes fagforening Søfartens Ledere fusionerer med Lederne fra 1. juli og skifter navn til Lederne Søfart. "Vi kan komme ind hos dem og forblive en selvstændig organisation," siger formand Bjarne Cæsar Jensen til ShippingWatch.

Dansk oliechef: Olieprisen påvirker ikke vores investeringer

De høje oliepriser har ingen betydning for de fremtidige investeringer fra Ineos side, fortæller chefen for det nye, danske selskab. Han spår i stedet om en fremtid, hvor olieprisen hverken vil være høj eller lav, da den hurtige skiferproduktion vil kunne holde prisen i skak.

Singapores terminalgigant vokser knap 10 procent

Singapores store terminalgruppe PSA voksede med 9,8 pct. i 2017 målt i forhold til 2016, når man måler på antallet af håndterede containere. Ny teknologi og usikkerhed præger de kommende år, lyder det fra formand og CEO for PSA, Tan Chong Meng.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere