ShippingWatch

Statoil indgår aftale med kinesisk gigant

Ifølge norske medier indgår Statoil en aftale med verdens næststørste olie/gas selskab målt på omsætning.

Statoil har indgået en aftale med verdens næststørste olie-og gas selskab, kinesiske Sinopec. Det skriver det norske medie Aftenposten.

Aftalen blev til virkelighed under en lukket ceremoni i Beijing, hvor der blev underskrevet en såkaldt MOU (Memorandum of Understanding) - et formelt alternativt til den velkendte "gentlemen's agreement".

"Aftalen åbner for store muligheder for øget oliesalg til Kina og et gavnligt samarbejde med Sinopec over hele verden," siger en af koncernens direktører, Jens Økland, ifølge Aftenposten. Han understreger, at enigheden vil få stor betydning for Statoils fremtidige salg af olie til Kina.

I 2016 nåede Statoils råolieeksport til Kina rekorder, da der blev solgt 42 millioner tønder til verdens mest befolkede land. Det gav selskabet indtægter på ca. 2,1 mia. dollars, svarende til knap 14 mia. kr.

Aftalen mellem Statoil og Sinopec faldt på plads i forbindelse med, at Norges olie- og energiminister Terje Søviknes gæstede Kina. Også han underskrev en MOU om energisamarbejde med sin kinesiske kollega, hvilket bekræfter den diplomatiske tilnærmelse mellem de to lande i kølvandet på en normalisering af deres relationer, som startede med en fælles erklæring d. 19. december 2016.

Kinesiske Sinopec Group blev grundlagt i 1998. I 2016 beskæftigede olie/gas selskabet over 450.000 ansatte.

Statoil sætter navn på favorit til ny formand

Norske leverandører: Statoil er blevet for magtfuld

Statoil løfter resultaterne markant

Forsiden lige nu

Nu svarer Skat på kritik i omdiskuteret retssag

En ny dom i Østre Landsret mod fem Clipper-ejede rederiselskaber gav Skat medhold i principiel sag om tonnageskat. "Forvaltningen af den gunstige skatteordning er uændret," forklarer Skat om sagerne over for ShippingWatch efter kritik af Skats fremgangsmåde.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere