ShippingWatch

Norsk rigselskab varsler op til 400 nye job

Over de næste to år vil rigselskabet Odfjell Drilling ansætte 300-400 nye personer, skriver det norske medie Sysla.

PR-foto: Odfjell Drilling
Foto: Foto: Odfjell Drilling

Store projekter i Nordsøen over de kommende år betyder, at det norske rigselskab Odfjell Drilling kommer till at opruste markant på medarbejdersiden i 2018 og 2019.

Det fortæller selskabets CEO Simen Lieungh til det norske medie Sysla, hvor han fremhæver Johan Sverdrup på norsk sokkel samt de britiske Mariner og Clair Ridge som projekter, der kræver væsentligt flere medarbejdere.

"Vi snakker om 300-400 nye ansatte globalt," siger Simen Lieungh til Sysla og uddyber, at de fleste ansættelser er offshore.

Odfjell Drilling har ligesom den resterende del af rigindustrien lidt hårdt under nedgangen i olieprisen i de sidste år, hvor en tilbageholdenhed fra olieselskaberne har reduceret aktiviteten betydeligt hos følgeindustrien.

Ifølge Sysla har selskabet mistet over 1500 ansatte siden olieprisen begyndte at falde. I den sidste tid har selskabet dog formået at hente omkring 200 personer tilbage.

Rigselskaber ser spirrende tegn på bedring

Songa Offshore går i minus og venter to svære år

Tidligere Odfjell-CEO idømt to års fængsel for skattefusk

Forsiden lige nu

Søren Skou: Transformationen af Maersk er kompleks

Maersk-gruppens CEO Søren Skou lægger ikke skjul på, at ændringen af Maersk er en stor mundfuld og en kompleks opgave. Han er heller ikke tilfreds med de økonomiske resultater, men lover investorerne, at de kommer.

Én alliance sidder på hovedparten af global ordrebog

Det er især medlemmerne af en af de store containeralliancer, der har bestilt nye skibe inden for det seneste halve år. Ser man på skibe på over 16.000 teu, står alliancen for 58,6 pct. af ordrerne, skriver Seaintel i en ny analyse.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere